Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BMW iX1 vs Volvo C40 Karşılaştırması

Yayınlayan

on

Yeni yılın ilk sayısında Elektroautomobil, BMW iX1’i Volvo C40 ile karşı karşıya getiriyor. Diğer araçların karşılaştırma testlerinden farklı olarak, nihai sonuç bireysel kategorilerde puan verilerek ölçülmez. Teknik açıdan kesin bilgiler olmasına rağmen, editör ekibi nihai sonucun gerçeklere dayalı ancak öznel olduğuna karar verir.

BMW iX1 xDrive 30 ve C40 Recharge Extended Range özel olarak karşılaştırıldı. BMW’nin fiyatı test otomobilindeki donanımlarla birlikte 71.600 Euro iken Volvo’nun maliyeti “yalnızca” 65.750 Euro’dur. Başlıkta belirtildiği gibi “giriş seviyesi bir SUV” olması gurur verici fiyatlar sunar, ancak her iki üretici de modelleri için premium standartları takip eder.

Volvo daha hızlı şarj oluyor. iX1 230 kW ile C40’ten (185 kW) çok daha güçlüdür. Volvo’nun daha büyük bir bataryası (net 79 kWh), BMW’ninkinden (yaklaşık 65 kWh) daha büyüktür. Kombine test tüketiminde her iki araç da neredeyse 23,8 kWh (BMW) ve 24 kWh (Volvo) ile aynı seviyededir, bu da C40’ın günlük kullanımda biraz daha yüksek bir menzile ulaştığı anlamına gelir. Ayrıca, Volvo testte yalnızca 129 kW şarj gücüyle Münih modeline göre 207 kW’a kadar çok daha hızlı şarj olur.

Test uzmanları, BMW iX1’in verimliliğini, ayrıntılı iç mekanını ve yüksek çözünürlüklü ekranını övmüştür. Ancak düşük şarj gücü, daha büyük bir pil seçeneğinin olmaması ve giriş seviye modelin yüksek fiyatı eleştirilmiştir. Volvo C40’ın zarif iç mekanı ve yüksek kaliteli koltukları övgü almış, ayrıca şarj performansı, konforlu şasi ve ekstra yetenekler artı puanlar almıştır. Ancak sürüş destek sistemlerinin genellikle gergin olduğu, ekranın çok küçük olduğu ve genel fiyatın çok yüksek olduğu belirtilmiştir.

Bazı teknik veriler Volvo adına konuşsa da, test uzmanları genel olarak farklı bir sonuca vardılar: “Volvo iyi – ama BMW daha iyi” diye yazmışlardır. BMW’deki batarya biraz daha büyük olsaydı ve hızlı şarj olabilseydi eleştirilecek neredeyse hiçbir şey olmazdı. Ancak özellikle konforlu şasiyi ve “minimalist, zarif tasarımı” seviyorsanız, C40 da iyi bir seçimdir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir