Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Dünya’da En Çok Satılan 7 Elektrikli Otomobil

Yayınlayan

on

Global satış rakamları, diğer üreticilerin geçen yıl öne çıktığını gösteriyor. İstatistikler, sadece tamamen elektrikli modelleri ve plug-in hibritleri içeriyor.

  1. sıra: GAC Aion Y

Çinli üreticinin kompakt SUV’si, özellikle Çin’de popüler. Almanya’da pek bilinmeyen araç, geçen yıl 235.861 kez tescil edildi. 70 ila 150 kW arasında güce sahip versiyonları mevcut, ve kurulu piller 52 ila 77 kWh civarında.

  1. sıra: Wuling HongGuang Mini EV

Çin’in cevabı olan bu küçük araç, özellikle Çin’in büyük şehirlerinde yaygın. Maksimum 30 kW güç sağlar ve maksimum 26.5 kWh pil boyutuna sahiptir, bu nedenle saatte 100 kilometreye kadar hızlara ulaşabilir. Şehir içinde 300 kilometreye kadar menzil iddia ediliyor. Araç, geçen yıl neredeyse 238.000 kez tescil edildi.

  1. sıra: BYD Martı

Çin yapımı küçük bir araç, beşinci sırada yer alıyor – BYD’den bu ülkede iyi bilinen bir üretici. 55 kW güç ve maksimum 39 kWh bataryasıyla Martı, şehir için manevra kabiliyeti yüksek bir hafif araçtır. 2023’te 254.000 kez kaydedildi ve yakında Almanya’da da satışa sunulacak.

  1. sıra: BYD Dolphin

Martı’nın ağabeyi, dünya çapında neredeyse 355.000 kayıtla daha da iyi sattı. BYD, aracı Almanya’da tanıttı. 60 kWh batarya ve benzer özelliklere sahip olarak, 2023 yılında dünya çapında 139.000 kez satılan VW ID.3’e doğrudan rakip oluyor.

  1. sıra: BYD Atto 3

Başka bir BYD modeli podyumda yer alarak bu yedi haneli üst listede beşinci Çin modeli ve BYD’den üçüncü oldu. Kompakt SUV, 2023 yılında dünya çapında 419.000 adet sattı. Bu arada, Çin’de buna Yuan Plus deniyor. BYD, geçen yılın en çok satan modellerinin genişletilmiş listesinde başka birkaç modelle de temsil ediliyor.

  1. sıra: Tesla Model 3

Ancak ilk iki sıra 2023’te de Çinli üreticilere gitmiyor. ABD’li elektrikli otomobil lideri Tesla’nın sedan modeli ikinci sırayı aldı. Bu model, dünya genelinde tam 529.000 kez satıldı. Ancak bu, ön sıralarda yer alan diğer modellerin elde ettiği değerin yarısı bile değil.

  1. sıra: Tesla Model Y

Çünkü Model Y, aynı zamanda 2023 yılında dünyanın en çok satan elektrikli otomobili oldu. Satılan 1,2 milyon araçla Model Y, geçen yılın en çok satan aracı oldu. Çinli üreticiler genel olarak birçok alanda başarı elde etmiş olsalar da, üst sıralarda yer alan Amerikan modellerine henüz rakip olamıyorlar. 2024’te neler olacağını görmek heyecan verici olacak. Belki bir Alman modeli tekrar üst sıralara çıkabilir, ancak bu kesinlikle kolay olmayacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir