Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BYD Atto 3 ve Ora Funky Cat, Green NCAP’te 5 Yıldız Aldı

Yayınlayan

on

Yeşil NCAP programı, araçların çevre dostu olup olmadığını değerlendiren bir inisiyatiftir. Eylül ayında, Avrupa’da bu yıl satışa sunulan iki Çin yapımı elektrikli otomobilin değerlendirme sonuçları açıklandı. Bu iki araç, kompakt aile SUV olan BYD Atto 3 ve küçük otomobil Ora Funky Cat, yüksek puanlar elde ettiler.

BYD Atto 3, 150 kW (204 bg) gücünde bir elektrik motoru ve 60 kWh depolama kapasitesine sahiptir. Green NCAP testleri sırasında, aracın soğuk hava koşullarında düşük enerji tüketimine sahip olduğu gözlemlendi. -7 °C’de Atto 3, laboratuvar testlerinde 25,1 kWh/100 km gibi düşük bir elektrik tüketimi gösterdi. Bu, iyi tasarlanmış bir ısıtma sistemi kullanarak ısı pompası ve atık ısı kaynaklarından yararlanmasından kaynaklanıyor.

Ora-Cat-2021-4

Ayrıca, aracın pili tamamen şarj etmek için elektrik şebekesinden 68,4 kWh enerji çekti, bu da oldukça iyi bir verimlilik olan yüzde 87’ye karşılık geldi. Test uzmanlarına göre, şarj cihazı ve pilin şarj/deşarj davranışı daha iyi optimize edilmiş olsaydı, bu verimlilik daha da artabilirdi. Sonuç olarak, Atto 3, genel olarak yüzde 97 puan alarak 5 yeşil yıldızla “mükemmel bir elektrikli otomobil seçeneği” olarak kabul ediliyor.

Ora Funky Cat, Green NCAP testlerinde de başarılı bir sonuç elde etti. Great Wall Motors, Ora markası altındaki Funky Cat modeliyle benzer şekilde iyi bir sonuç aldı. Araç, 126 kW (171 bg) güce ve 63 kWh akü kapasitesine sahip ve Yeşil NCAP testlerinde “yüzde 93,2 gibi etkileyici bir ağdan aküye” performans sergiledi. Bu, aracın genel tüketim değerlerini düşürmeye yardımcı olurken, Ora Funky Cat’in ortalama olarak yüzde 97 değer ve 5 Yeşil Yıldız elde etmesini sağladı.

Ora, Funky Cat’i 44.490 euro fiyatla satışa sunuyor. Araç, 16,5 kWh/100 km resmi elektrik tüketimine sahip olup, WLTP standardına göre 420 kilometre menzil sunuyor. Aynı zamanda 4,46 metre uzunluğundaki BYD Atto 3, Almanya’da 44.635 Euro fiyatla satılıyor ve WLTP’ye göre şarj başına 420 kilometre yol kat etme yeteneğine sahip.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir