Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VinFast, 2023’te Avrupa’ya elektrikli otomobiller getirmek istiyor

Yayınlayan

on

Avrupa’da faaliyet gösteren Vietnamlı bir elektrikli otomobil üreticisinin teslimatlarında gecikmeler yaşanıyor. Başlangıçta Almanya’da müşterilere 2022’de teslim edilmesi planlanan ilk araçlar, şimdi gelecek vadeden bu şirket tarafından bu yılın başında başlaması gerektiği doğrulandı.

Reuters’ın aktardığı bilgilere göre, VinFast isimli şirket, dördüncü çeyrekte Orta Boy SUV VF 8’in yaklaşık 3.000 adetlik bir partisini, kuzey Vietnam’daki fabrikadan Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere teslim etmeyi planlıyor. Bu bilgiyi paylaşan bir kaynak, bu hamlenin Avrupa’yı bu yıl markanın en büyük denizaşırı pazarı haline getireceğini belirtti.

Şirket, bu yılın başlarında ABD’ye yaklaşık 2.100 elektrikli araç teslim etmişti. Büyük SUV VF 9’un diğer modelleri de bu teslimatları takip edecekler.

VinFast Genel Müdürü Le Thi Thu Thuy, “İlk VF-8 modellerini bu yılın dördüncü çeyreğinde Fransız, Alman ve Hollandalı müşterilere ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. VF 8’in piyasaya sürülmesi zaten bir Avrupa denetleyici otoritesi tarafından onaylandı ve Euro NCAP programı kapsamında güvenlik değerlendirmesi yapılacak. Şirketin diğer elektrikli otomobilleri VF 6, VF 7 ve VF 9 ise gelecek yıl Avrupa pazarına sunulacak.

Temmuz ayında VinFast, Berlin’deki en yeni yerel mağazasını açtı. Bu, Almanya’da üçüncü sırada yer alan bir konum ve markanın Avrupa’daki ağını genişletme çabalarının bir parçası. Bu ülkede satılan ilk araçlar VF 8 ve VF 9’dur. VinFast’ın Berlin, Köln, Oberhausen, Paris Madeleine, Paris Raspail, Rennes, Amsterdam ve Rotterdam gibi şubeleri mevcut ve ilerleyen dönemde Almanya’da Hamburg, Münih, Frankfurt, Hollanda’da Lahey ve Fransa’da Nice ile Montpellier’de yeni şubeler açmayı planlıyor.

VinFast, genişleme sürecinde başlangıçta karşılaştığı zorluklara rağmen, bu yıl 50.000 elektrikli araç satmayı hedefliyor. Bu, önceki yıla göre neredeyse yedi katlık bir artış anlamına geliyor ve başabaş noktasına 2024’ün sonunda ulaşmayı planlıyor. Ayrıca, Mayıs ayında duyurulan iki ek modeli de piyasaya sürerek bu hedeflere ulaşmayı amaçlıyorlar: bir elektrikli kamyonet ve akülerle çalışan bir şehir veya “mini araba”. Daha önce de marka beş SUV ve farklı boyutlarda crossover modeli tanıtmıştı.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir