Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes Elektrikli G-Serisi Tanıtıldı

Yayınlayan

on

Mercedes-Benz, 2024 yılında ilk kez G-Serisi’nin tamamen elektrikli versiyonunu sunmayı planlıyor. CEO Ola Källenius, klasik arazi aracının geleneksel güçlü yönlerinin elektrikli sürüşle de korunacağını vurguluyor. E modelinin özellikle off-road kullanımına uygun olduğu belirtiliyor.

Källenius, elektrikli EQG’nin üretim öncesi modelini Graz’daki Berg Schöckl’deki test pistinde sürdü. Next Mobility portalına göre, “Almanya’da başarısız olan hiç kimse arazi aracı unvanını hak etmez” dedi. Markanın ilk arazi aracı, bir arazi aracının sürüş deneyimini ve performansını “tamamen yeni bir seviyeye” taşıyor.

Elektrikle çalışan EQG, EQS ve EQE serisinin yeni büyük SUV versiyonları gibi EVA2 (Elektrikli Araç Mimarisi) elektrikli otomobil platformunu kullanmıyor. Arazi aracının merdiven çerçevesine entegre edilen özel bir elektrik mimarisi bulunuyor. Mühendisler, her bir tekerleği ayrı ayrı kontrol edebilen kendi motorlarını kullanmış ve arkada yeni bir sert aks eklemişlerdir. Bu, pil güçlü G modelinin bir avantaj sağlayacağı anlamına gelir. Motorlar yavaşlama sırasında daha yüksek devirde çalışır, daha az ısınır ve aynı zamanda daha fazla enerji geri kazanabilir, yani yavaşlama ve frenleme sırasında kaybedilen enerjiyi daha fazla geri kazanabilir.

CEO, tekerleklere yakın ve ayrı ayrı kontrol edilebilen dört elektrik motoruyla elektrikli G’nin arazide ve sağlam yollarda “yeni standartlar belirleyeceğini” belirtti. “Buna rağmen, tamamen elektrikli tahrik sayesinde.” Pil, kurşun şasiye gömülüdür ve bütün alt gövde gibi her zaman iyi bir şekilde yalıtılmış ve zırhlıdır. Bu, aynı zamanda ıslaklık, nem ve keskin kayalara karşı koruma sağlar.

Elektrikli G-Serisi versiyonunun özel bir özelliği ise EQG’nin direksiyon açısı olmadan ve yalnızca ters yönde dönen tekerleklerin gücüyle bir tank gibi yerinde dönebilmesidir. 2021’de tanıtılan Mercedes Concept EQG, tasarımın bir önizlemesini sunuyor.

Üretici, sürücünün performans verileri ve pil kapasitesi konusunda hala sessizliğini koruyor. Sektör uzmanları, fiyatın 200.000 Euro’nun biraz altında olacağını tahmin ediyor. Serinin dizel motorlu modeli şu anda yaklaşık 118.000 Euro’dan başlıyor. Normal benzinli motorlu versiyonun fiyatı yaklaşık 130.000 Euro’dan, gelişmiş AMG versiyonunun fiyatı ise yaklaşık 187.000 Euro’dan başlıyor.

G-Serisi, markanın diğer SUV’larından farklı olarak plug-in hibrit sürüş sistemine sahip olmayacak. Ancak gelecek yıl içten yanmalı motorlu modeller, hafif hibrit versiyonlarla elektriklendirilecek. Källenius, “Müşterilerin başlangıçta çoğunlukla içten yanmalı motorları tercih edeceğini ancak elektrikli G-Serisi’nin payının, daha fazla müşterinin performansından ve avantajlarından ikna olduğu takdirde hızla artacağını” belirtiyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir