Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Otobüs Pazar Lideri MAN

Yayınlayan

on

MAN Lion’s City E, birçok metropolde şehir manzarasının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Şirketin basın açıklamasına göre, geçen yıl Avrupa’da (EU27+3) 780 MAN elektrikli otobüs tescil edilmiş ve MAN Truck & Bus, Avrupa elektrikli otobüs pazarında yüzde 13,3’lük pazar payıyla birinci sırayı almıştır. MAN, 2023 yılında toplam 771 e-otobüs satışı gerçekleştirerek Lion’s City E’nin satış rakamlarını bir önceki yıla kıyasla neredeyse üç katına çıkarmıştır.

MAN, Almanya, İsveç, İspanya, Norveç ve Belçika gibi ülkelerdeki milli e-otobüs pazarlarında lider konumdadır. Norveç ve İspanya’da özellikle güçlü bir büyüme gösteren elektrikli otobüs pazarları, MAN’ın başarılarına katkı sağlamıştır. Norveç’te 76 Lion’s City E ve İspanya’da 93 adet satılmıştır.

İskandinavya’da, İsveç, Norveç ve Danimarka’da geçen mali yılda 230 elektrikli şehir otobüsü tescil edilmiştir. MAN, bu ülkelerdeki elektrikli otobüs talebine cevap vererek bölgede önemli bir oyuncu olmuştur.

MAN Truck & Bus Otobüs Müdürü Barbaros Oktay, müşteri memnuniyetini ve şirketin sürdürülebilir mobiliteye olan katkılarını vurgulayarak, “Sürdürülebilir mobiliteye yönelik dönüşümü açık bir şekilde ilerletiyoruz ve akülü elektrikli otobüs satışlarımızı artırıyoruz” diyor. Oktay, müşterilerle işbirliği içinde çalışarak e-otobüslerini sürekli optimize etmeyi amaçladıklarını belirtiyor. MAN, Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerine tamamen bağlı olarak, çevre ve iklimin korunmasına odaklanarak sürdürülebilir mobiliteyi ilerletmeye devam ediyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir