Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Range Rover Velar’ın Fotoğrafları Yayınlandı

Yayınlayan

on

Şu anda kış koşullarında test edilen Range Rover Velar’ın elektrikli versiyonunun ilk casus görüntüleri internette ortaya çıktı. Autocar’a göre, modelin tanıtımı önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecek.

Elektrikli Velar, günümüz dik ve uzun bacaklı otomobillerine oldukça benzer bir görünüme sahip olacak. Mevcut modelin 2017’de piyasaya sürülmesi nedeniyle, kullanım ömrünün sonuna yaklaşmasıyla birlikte, bu yıl üretime geçmesi bekleniyor.

Yeni Velar’ın kendisini daha belirgin bir şekilde lüks bir SUV olarak konumlandıracağı söyleniyor. Bu, Jaguar Land Rover’ın (JLR) temel model serilerini (Jaguar, Discovery, Defender ve Range Rover) kendi tasarım dilleri, değerleri ve hedef pazarları olan bağımsız markalar olarak geliştirme taahhüdüyle uyumludur.

Velar şu ana kadar saf bir içten yanmalı motor ve plug-in hibrit olarak üretildi. Tamamen elektrikli modelin teknolojisi hakkında henüz detaylar bulunmamakla birlikte, bilinen tek şeyin yeni EMA platformunu temel alacağıdır. Serinin benzinli versiyonlarının devam edip etmeyeceği ve nasıl sunulacağı henüz belirsiz.

Geçen yıl JLR, “dünyanın önde gelen modern lüks otomobil üreticisi olma yolundaki geçişini hızlandırmayı” planladığını duyurdu. İngilizlere göre, Halewood fabrikası tamamen elektrikli bir üretim tesisi haline getirilecek ve yeni nesil orta boy SUV’lara güç sağlayacak tamamen elektrikli modüler mimariye (EMA) sahip olacak.

CEO Adrian Mardell, 2021’in başında sunulan ve şirketi 2030 yılına kadar modern lüks elektrikli otomobil üreticisi olarak yeniden konumlandırmayı amaçlayan “Reimagine” stratejisine olan bağlılığını yineledi. Şu ana kadar, amiral gemisi Range Rover SUV’un yalnızca bataryalı versiyonu resmi olarak duyuruldu ve bu modelin gelecek yıl piyasaya çıkması planlanıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir