Connect with us

Şarj Pil Haberleri

En İyi Elektrikli Araba Bataryası ! 1000 Kullanım

Yayınlayan

on

Günümüzde lityum-iyon bataryalar, yaşamımızın pek çok alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu yüksek enerji yoğunluğuna sahip bataryalar, özellikle elektrikli araçlar için kritik bir öneme sahiptir. Elektrikli araçların menzilini artırırken ağırlığını da artırmadan daha uzun yolculuklar yapabilmelerini sağlamak için, yüksek enerji yoğunluğuna ve hızlı şarj özelliklerine sahip bataryaların geliştirilmesi önemlidir. Bu amaçla, birçok şirket araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir. İsrail merkezli StoreDot da bu şirketlerden biridir ve 2012 yılında kurulmuştur.

StoreDot, silikon bazlı lityum bataryalar üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Firma, geliştirdiği silikon ağırlıklı XFC bataryalarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşmıştır. Bu yeni batarya hücreleri, aşırı hızlı şarj özelliğine sahiptir ve 1000 kez şarj edildiğinde dahi ömrünü korumaktadır. Firma, test prosedürü olarak hücrelerin %10’dan %80’e kadar olan şarj işlemini 10 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiğini aktarmaktadır. %0-%10 ve %80-%100 arasındaki şarj işlemleri ise normal 1C hızında yapılmaktadır. Ayrıca, %0-%100 arasında yavaş şarj işlemi de uygulanmıştır ve her iki durumda da batarya hücreleri benzer bir bozunma performansı sergilemiştir.

StoreDot’un CEO’su Doron Myersdorf, geliştirdikleri bataryaların elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkı sağladığını ve tüketicilerin talep ettiği hızlı şarjı en iyi menzille sunduklarını, bu sayede ömürlerinden feragat etmeden kullanılabildiğini belirtmektedir.

Ayrıca, StoreDot’un stratejik yatırımcısı olan Volvo, gelecek araçlarında StoreDot’un XFC bataryalarını kullanmak üzere bir sözleşme imzalamıştır. Gelecek sene, bu bataryaların Volvo tarafından test edilmesi planlanmaktadır. StoreDot’un diğer yatırımcıları arasında ise Daimler, Samsung, Vinfast ve TDK gibi önemli şirketler bulunmaktadır. Bu işbirlikleri, lityum-iyon bataryaların geliştirilmesi ve elektrikli araç endüstrisinin ilerlemesi için önemli bir adım olarak görülmektedir.