Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Hyundai, Avrupa için Casper’ın Elektrikli Versiyonunu Geliştiriyor

Yayınlayan

on

Eylül 2023’te ortaya çıkan casus görüntüler, Hyundai’nin Casper mini SUV’unu Avrupa’da elektrikli otomobil olarak sunacağı iddiasını ortaya attı. Yeni yıl ile birlikte, bir yönetici planlanan pazar lansmanını doğruladı.

Hyundai, Güney Kore’de içten yanmalı motorla sunulan küçük otomobilini 2024 yılı sonundan itibaren Avrupalı müşterilere elektrikli otomobil olarak sunmayı planlıyor. Fransız portalı Auto Moto’ya göre, Hyundai’nin Fransa patronu Lionel French Keogh bu planı şimdi açıkladı. Elektrikli Casper şu anda Japonya’da geliştiriliyor ve Kona kompakt SUV’nin akülü versiyonuyla birlikte Çek Cumhuriyeti’nde üretilebilir.

Rapora göre, küçük Hyundai, “Dacia Spring’den daha fazla çok yönlülük sunacak”. Bu, Güney Koreli şirketin, Romanya’dan gelen Spring’den daha fazla menzil sunarak, şarj başına sadece 230 kilometre sunan bir aracı geride bırakmayı amaçladığını gösteriyor. Elektrikli Casper’ın fiyatının yaklaşık 20.000 Euro olması bekleniyor.

İspanyol portalı Motor.es, elektrikli Casper’ın güncel casus resimlerini gösteriyor. Casper, 2021’den bu yana Güney Kore’de içten yanmalı motorla satılıyor ve 3.600 milimetre uzunluğunda. Lionel French Keogh, Auto Moto’ya elektrikli versiyonun 2024 yılı sonunda Fransa’da piyasaya sürüleceğini söyledi. Avrupa’daki diğer ülkelerin benzer bir süreci ne zaman izleyeceği ise henüz belirsiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir