Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Volvo: EX30’un teslimatı bir yazılım sorunu nedeniyle gecikti

Yayınlayan

on

Volvo’nun yeni EX30 modeli, giriş seviyesi elektrikli otomobil kategorisinde büyük umutlar taşıyor ancak yazılım sorunları nedeniyle teslimatları ertelenmiş durumda. Daha önceki bir yazılım sorunu, yeni büyük SUV modeli EX90’ın pazara çıkışını yavaşlatmıştı.

Otomobil üreticisinin bayilerine yazdığı bir mektupta, şirket yazılım sorunlarını çözmek için yoğun çaba harcadığını belirtti. Ancak, yazılım sürümü 1.2’nin henüz tüm gereksinimleri karşılamadığı ve bazı Google sertifikaları ile önemli güncellemeleri içermediği ifade edildi. Bu eksiklikler nedeniyle araçlar henüz teslim edilemez durumda.

Volvo sözcüsü, sorunların çözüldükten sonra birkaç gün içinde sınırlı sayıda müşterinin araçlarını alabileceğini belirtti. Temelde, EX30’un teslimatlarının hızla artırılması planlanmaktadır.

Şirkete yakın bir kaynak, EX30 modellerinin onaylandığını ve yazılım sorununun çözülmesi durumunda bayiler tarafından teslim edilebileceğini söyledi. Ancak, güncellemenin mobil ağ üzerinden değil, bayide yapılması gerektiği için dünya çapındaki pazarlardaki teslimatları etkilemekte.

Volvo sözcüsü, teslimatların ertelenmesinin nedeninin, müşterilere en iyi deneyimi sunma arzusu olduğunu belirtti. EX30, 4.23 metre uzunluğuyla şu ana kadar üretilen en küçük Volvo modelidir. WLTP standardına uygun olarak 475 kilometreye kadar menzil sağlayan üç sürüş seçeneği ve iki farklı akü boyutuyla sunulmaktadır. Fiyatları 36.590 Euro’dan başlamaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir