Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Lancia Ypsilon Modeli Tanıtıldı

Yayınlayan

on

İtalyan otomobil markası Lancia, tamamen elektrikli olarak sunulan yeni Ypsilon modelini 14 Şubat’ta resmi olarak tanıtma planları yapıyor. Lancia, bu yeni modelin görsellerini ve bilgilerini sosyal medya platformu Facebook üzerinden paylaşarak tanıtım sürecini başlatmış durumda.

Özel Edizione Limitata Cassina’nın görselleri, yeni modelin zarif tasarımını içeriden ve dışarıdan detaylarıyla gösteriyor. Bu özel baskı, 1906 yılında Vincenzo Lancia tarafından kurulan otomobil markasının kuruluşunu anmak adına tasarlanmış olup, sadece 1.906 adet üretilecek.

Lancia Ypsilon elektrikli otomobil kokpiti

Yeni Ypsilon modeli, tamamen elektrikli bir versiyon olarak satışa sunulacak ve sınırlı sayıda üretilen Cassina iş birliğiyle geliştirilen versiyonu, özel bir tasarım ve kaliteli İtalyan mobilya tasarımcısı Cassina’nın dokunuşları ile öne çıkıyor. İç mekan, Alcantara koltuklar ve cep telefonları için kablosuz şarj cihazının yer aldığı deri kaplı bir raf gibi lüks detaylarla donatıldı. Ayrıca, ses-hava-ışık artırma anlamına gelen bir SALA bilgi-eğlence sistemi de aracın içine entegre edilmiştir.

Lancia aynı zamanda yeni modelin gelişimini gösteren bir video da paylaştı. Aracın tasarımı, 70’lerin klasik Lancia Stratos ralli arabasına ve Beta HPE Shooting Brake modeline dayanmaktadır. Geçen yıl tanıtılan Pu+Ra HPE kavramı ise İngilizce “saf” ve “radikal” terimlerinden türetilmiş olup, Lancia’nın gelecek modelleri için bir görsel rehber olarak kullanılmaktadır.

Yeni modelin resmi tanıtımı 14 Şubat’ta İtalya’nın Milano kentinde gerçekleşecek. Tamamen elektrikli versiyon, Lancia’nın yüzde 100 elektrikli sürüşe sahip ilk modeli olacak. Araç, 100 kW’lık şarj istasyonunda sadece 24 dakikada yüzde 20 ile 80 arasında şarj hızıyla 400 kilometrenin üzerinde menzile ulaşabilecek.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir