Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes AMG’nin Electric GT 4 Kapılı Modelinin 2025’te gelmesi bekleniyor

Yayınlayan

on

Mercedes-AMG, ilk tamamen elektrikli otomobilini 2023 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. Şu anda Almanya’da test edilen dört kapılı GT modeli, markanın bugüne kadarki en güçlü yasal trafiğe çıkabilen modeli olacak.

Raporlara göre, elektrikli dört kapılı GT, yanmalı motora sahip olan GT 4 kapılı coupe modeline bir elektrikli alternatif sunmayı hedefliyor. Tasarımının, Vision AMG konsept otomobiline benzer olması ve Vision EQXX teknoloji taşıyıcısından esinlenmesi bekleniyor.

AMG, daha önce Mercedes’in elektrikli modelleri EQE ve EQS’nin versiyonlarını üretmiş olsa da, bu yeni modelin performans ve sürüş dinamikleri açısından daha öncekinden üstün olması bekleniyor. Araç, Stromer AMG.EA mimarisini kullanacak ve yüksek performanslı elektrik motorları içeren İngiliz Yasa firmasının teknolojilerinden faydalanacak.

Rapora göre, AMG’nin elektrikli otomobili 1000 beygir gücünde (736 kW) veya biraz üzerinde bir güce sahip olacak. Araç, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olup olmayacağı henüz belirsizken, arkada iki motor kullanma olasılığı da bulunuyor, bu da aerodinamik avantajlar sağlayabilir.

AMG, elektrikli otomobilleri için özel olarak geliştirilen yeni bir pil tasarımı üzerinde çalışıyor. Sila firmasının yüzde 40 daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip yeni silikon anot malzemesi kullanılacak. Bu tasarım, daha fazla menzil ve iç mekanda daha fazla alan sağlayacak.

Dış tasarım patronu Robert Lennik, AMG.EA platformunun tasarım özgürlüğü sunduğunu ve gelecekte daha fazla AMG’ye özel elektrikli modelin olacağını belirtti.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir