Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes Kendi Şarj Ağını Kuruyor

Yayınlayan

on

Mercedes-Benz, Tesla’nın tarzında, her şeyden önce kendi müşterilerine daha fazla seyahat konforu sunmak ve müşterilere elektromobilite çağına nazikçe eşlik etmeye yardımcı olmak için, yıllar sonra da olsa, artık kendi küresel şarj ağını genişletmek istiyor. Proje yöneticisi Nico Dettmer, Automobilwoche’ye bir röportajda Alman otomobil üreticisinin şarj ağı için özel olarak ne planladığını bildirdi.

Daha önce de açıklandığı gibi Mercedes, 2030 yılına kadar 10.000 şarj noktasına sahip 2.000’den fazla şarj istasyonu kurmayı hedefliyor. “ABD’de ilk lokasyonumuzu birkaç hafta önce Atlanta’da açtık. On yılın sonuna kadar burada yaklaşık 400 şarj parkının olması gerekiyor. BMW ile yarıştığımız Çin’de üç yıl içinde en az 1.000 istasyonun ve 7.000 şarj noktasının olması gerekiyor. Avrupa’da 500’e kadar şarj parkı planlıyoruz” diye açıklıyor Dettmer. Almanya’daki ilk lokasyon 2023 yılı sonunda Mannheim’da açıldı.

Ancak Almanya’da işlerin nerede ve ne zaman devam edeceği henüz belli değil. Bunun nedeni, onayların lokasyona bağlı olarak farklı hızlarda verilmesidir. “Sözleşmeyle çok fazla yer ayırdık. 2024 yılı sonuna kadar 200 şarj noktasının kurulması gerekiyor. Almanya’nın yanı sıra Fransa ve İtalya ile İskandinav ülkeleri de odak noktası olacak. Ancak lokasyonların birbiri ardına nasıl açılacağını tam olarak söylemek henüz mümkün değil” dedi Dettmer.

Dört ila on iki şarj noktasına sahip şarj parkları için yer seçerken müşterilerin şarj molalarını nerede geçirmek istedikleri sorusuna odaklanılıyor. Bu bir bakkalda ya da güzel bir kafede olabilir. Her partner de tuvalete gidebilmelidir.

Mercedes, Almanya’daki şarj noktalarının kullanımının gelecekte de önemli ölçüde artmaya devam etmesini bekliyor. “Orta vadede kârlı bir iş alanının gelişeceğini varsayıyoruz. Daha yüksek kullanım seviyelerinde, Mercedes-Benz müşterilerimiz akıllı rezervasyon fonksiyonumuzdan yararlanacak.” Dettmer, Automobilwoche ile yaptığı röportajda açıkladı. Diğer markaların sürücüleri şarj slotlarını rezerve edemez ancak ücretsiz slotların kullanımı herkese açıktır. Genel olarak Mercedes-Benz, on yılın sonuna kadar Avrupa’da 450 ila 500 şarj parkı için “üç haneli milyonun ortasında” bir yatırım yapmak istiyor.

Mercedes me Charge ile halihazırda dünya çapında 1,5 milyon şarj noktasına uygun şarj kartını müşterilere sunan şirketin kendi şarj parkları da Mercedes elektrikli otomobillerini kendi ellerinde kullanırken katma değerden daha büyük bir pay almayı hedefliyor. Ancak kendi ağına yaptığı yatırımlar, Mercedes’in Ionity şarj ağından çekileceği anlamına gelmiyordu. Bu marka altındaki şarj istasyonları birçok otomobil üreticisi tarafından ortak olarak sunulmaktadır.

Dettmer’in de belirttiği gibi Mercedes diğer şarj biçimlerine de açık: “Gelecekte robotlarla endüktif şarj veya otomatik şarj görme ihtimalimizi göz ardı etmek istemiyorum.”

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir