Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Nio Onvo’nun Görüntüleri Sızdı

Yayınlayan

on

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, daha uygun fiyatlı modeller için iki yeni marka planlıyor. Bunlardan birinin daha önce “Alpler” olarak biliniyordu ancak şimdi resmi adı belli oldu. İlk modeli kamuflajsız halde gösteren fotoğraflar da mevcut.

CnEVPost portalının haberine göre Nio, Alps kod adı Ledao (乐道) ve İngilizce adı Onvo olan yeni kitlesel pazar markasının Çince adını doğruladı. Başlangıcın mayıs ayı başından ortasına kadar planlanması planlanıyor. Yeni alt markanın adı, kısa bir süre önce ilk Onvo L60’ın fotoğrafları Çin sosyal medyasında yayınlandığında zaten biliniyordu.

Şirket patronu William Li, anlık görüntülerin kalitesizliğinin Onvo modelini çirkin gösterdiğini ancak aslında çok güzel olduğunu söyledi. Onvo’nun hedef grubu ailelerdir. “Bir aile için en önemli şey nedir? Birincisi mutlu ve neşeli olmaktır. İkinci şey ise maliyet ve kullanım maliyeti konusunda endişe etmektir. Bu iki nokta mutlu bir aileye katkıda bulunuyor” dedi Li. “Bir ailenin birlikte çıktığı her yolculuk mutlu bir yolculuktur ve ismin anlamı da budur.”

Li’ye göre Onvo, kitlesel pazara yönelik bir marka, ancak düşük kaliteli bir marka değil. Yüksek fiyatlı Nio elektrikli otomobiller gibi ilk model de şirketin Avrupa’da kurduğu istasyonlar aracılığıyla hızlı, otomatik akü değişimini destekleyecek. Tesla’nın Model Y orta boy SUV’sine daha ucuz bir alternatif olması amaçlanıyor. Araçların üçüncü çeyrekten itibaren yollara çıkması planlanıyor.

Daha önceki bir rapora göre, Nio’nun Onvo için teslimat hedefi oldukça iddialı: şirket, yıl sonundan önce yalnızca üç ay içinde “onbinlerce” ünite sevk etmeyi bekliyor. Temel, üçüncü nesil NT 3.0 kurumsal platformudur. Mevcut rapora göre Onvo’nun ikinci serisi daha büyük ailelere yönelik bir SUV olacak ve 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Nio’nun ikinci yeni markası “Firefly” olarak biliniyor ve özellikle Avrupalı müşterilere yönelik. Yöneticilere göre “ileri teknolojiye sahip daha küçük arabalar” planlanıyor. 2023’ün sonuna ait bir rapora göre Nio, gelecek yıl VW Polo’ya benzer boyutta bir elektrikli otomobil olan Firefly’ı tanıtan ilk kişi olmak istiyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir