Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VW, ID.3 GTX ve ID.7 GTX’i Sunar

Yayınlayan

on

Volkswagen, GTX serisindeki sportif elektrikli otomobil yelpazesini ID.3 GTX ve ID.7 GTX Tourer ile genişletiyor. Araçlar, kendi ön ve far imzalarını içeren kişiselleştirilmiş bir dış tasarım, iç mekandaki sportif tasarım detayları ve daha dinamik sürüşlerle müşterilere sunuluyor. Fiyatlar henüz açıklanmadı.

ID.3 GTX
VW, arkadan çekişli ID.3 GTX’i 210 kW (286 hp) ve 240 kW (326 hp) olmak üzere iki modelle pazara sunuyor. En üst model ID.3 GTX Performance’tır; üreticinin reklamını yaptığı gibi “çıtır, kompakt bir spor araba”dır. 0’dan 100 km/saat hıza 6,0 (GTX) veya 5,6 saniyede (GTX Performansı) ulaşıyor. Maksimum 180 km/saat (GTX) ve 200 km/saat (GTX Performansı) mümkündür.

Ayrıca tanıdık 77 kWh yerine 79 kWh enerji içeriğine (net) sahip, biraz geliştirilmiş bir pil paketi de mevcut. Brüt 84 kWh kuruludur. VW’ye göre DC şarj gücü 175 kW’a kadar çıkıyor ve şarj süresi 26 dakikaya düşüyor. ID.3 GTX’in birleşik WLTP menzilinin 600 kilometre civarında olması bekleniyor.

Teknik geliştirmeden sorumlu marka direktörü Kai Grünitz şunları söylüyor: “Bana göre, kendiliğinden ve kendine güvenen performansıyla yeni ID.3 GTX Performance, sportif kompakt otomobil ikonumuz Golf GTI Clubsport’un elektrikli karşılığıdır. Elbette elektrikli tahrik ve turbo benzinli motorun her birinin kendine özgü karakteri vardır. Ancak yine de ID.3 GTX Performansı ve Golf GTI Clubsport, fırtına gibi estirdikleri büyüleyici hafifliği paylaşıyor.”

ID.7 GTX Tourer
VW, ID.7 GTX Tourer ile yeni serinin en güçlü modelini tanıtıyor. Halihazırda mevcut olan ID.4 GTX ve ID.5 GTX’te olduğu gibi, ön aksı arka aksa paralel olarak da çalıştırabilen çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir. Grünitz: “ID.7 GTX Tourer, büyük bir steyşın vagonun alanını bir spor otomobilin performansıyla birleştirerek yeni bir tür sportif mobilitenin yolunu açıyor. Burada da büyüleyici olan şey, elektrikli makinelerin saniyeden çok daha kısa bir sürede maksimum güç ve torka ulaşmasını sağlayan anlık darbedir.”

Arkada 210 kW’lık bir motor (286 hp) kullanılırken, ön aksta 80 kW’lık bir motor (109 hp) takılıdır. Sistem çıkışı 250 kW (340 hp) olup, bu da 180 km/saat hıza ulaşabilen ID.7 Tourer GTX’i şimdiye kadar yapılmış en güçlü VW steyşın vagonu haline getirmektedir. Kullanılan 86 kWh’lik yeni pil, 200 kW’a kadar şarj edilebiliyor; VW, yüzde ondan yüzde 80’e kadar yaklaşık “30 dakikanın çok altında” bir şarj süresi belirtiyor. Menzil için veya 100 km/saat hıza hızlanma için herhangi bir değer yoktur.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir