Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Ford, Tibber ile İşbirliği Yapacak

Yayınlayan

on

Önümüzdeki bahardan itibaren, Ford ve enerji tedarikçisi Tibber arasında başlayacak işbirliği ile Alman müşterilere, Avrupa elektrik borsalarının her saat başı güncellenen toptan satış fiyatı üzerinden ek ücret ödemeden yeşil elektrik sunulacak. Tibber, özellikle cazip fiyatlarla yenilenebilir enerjiyle güvenilir şarj imkanı sağlayarak tüketicilere avantajlar sunacak.

Ford’un elektrikli otomobilleri, “Dinamik Şarj” fonksiyonu sayesinde kendi wallbox’ınızda aracın en uygun saatlerde otomatik olarak en uygun maliyetle şarj edilmesine imkan tanıyacak. Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, Tibber’ın tüketicilere çekici fiyatlarla yenilenebilir enerji ve güvenilir şarj imkanı sunduğunu belirtiyor.

Tibber, elektrik borsalarında kilovatsaat fiyatının düştüğü durumlarda dinamik olarak bu avantajı kullanarak yeşil elektrik satın alıyor ve Ford’un dinamik şarj çözümü ile elektrikli otomobilin şarjını uygun saatlere yönlendiriyor. Tibber’ın sunduğu fiyatlar, özellikle gece saatlerinde düşük talep olduğu zamanlarda daha avantajlı hale geliyor.

Ford’un uyumlu elektrikli otomobilleri arasında Mustang Mach-E ve yeni Explorer gibi modeller bulunuyor. Tibber ile yapılan işbirliği, kullanıcılara evdeki duvar prizine bağlandıkları anda şarj seviyelerini, planlanan yolculuk zamanını ve istenen şarj seviyesini otomatik olarak ileten bir uygulama aracılığıyla sağlanacak. Tibber teklifinden yararlanmak isteyen kullanıcılar, ilkbahardan itibaren Ford’un belirli elektrikli modellerinde bu özelliklere erişebilecekler.

Ford’un hedefi, 2025 yılına kadar Alman pazarında dokuz tamamen elektrikli araç modeli sunmak ve bu modellerin tamamının dinamik “akıllı şarj” sistemine uygun olması. Mustang Mach-E’nin yanı sıra Puma, Explorer, E-Tourneo Custom, E-Tourneo Courier, E-Transit, E-Transit Custom ve E-Transit Courier gibi modellerin yanı sıra orta büyüklükte bir crossover modelinin de planlanmasıyla Ford, 2030’dan itibaren Avrupa’da yalnızca elektrikli tahrikli otomobiller sunmayı ve 2035’ten itibaren bu durumu ticari araçlar için de genişletmeyi amaçlıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir