Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Opel yeni Movano Electric’i tanıttı

Yayınlayan

on

Opel, yeni Movano modelini tanıtıyor. Markanın büyük minibüsü, yalnızca elektrikle çalışan versiyonu olan Movano Electric ile müşterilere sunuluyor. Movano Electric, motordan aküye kadar yeni elektrikli bileşenlerle donatılmış durumda.

Önceki modeldeki 90 kW/122 bg gücündeki elektrik motoru, yeni Movano Electric’te 200 kW/270 bg güce yükseltilmiş durumda. Anında tork 260’dan 400 Newton metreye çıkarılmış olup, maksimum 130 km/saat hıza ulaşabiliyor. Pil kapasitesi değiştirilerek, WLTP’ye göre 420 kilometreye kadar bir menzil sağlanmış; bu, önceki modelden 170 kilometre daha fazla bir menzile işaret ediyor.

Opel-Movano-2023-1

Üç farklı sürüş modu arasından seçim yapma olanağı sunan Movano Electric, “Normal” (160 kW güçle sınırlı), “Eco” (120 kW menzil optimizasyonu için) ve “Güç” (200 kW maksimum güç için) modlarına sahiptir. Sürücüler ayrıca direksiyon simidindeki basmalı anahtarları kullanarak frenleme sırasında dört seviyede toparlanma ayarlayabilir.

Yeni Movano Electric, standart olarak üç fazlı 11 kW yerleşik AC şarj cihazı ile donatılmıştır. Ayrıca, 150 kW’a kadar doğru akımla şarj etme seçeneği sunarak, Opel’in ilkleri arasında yer almaktadır. Halka açık hızlı şarj istasyonunda pil kapasitesinin yüzde 80’ine şarj etmek ise sadece 55 dakika sürmektedir.

Araç içindeki yeniden tasarlanan kokpit, 230 voltluk yeni bir priz ile donatılmıştır ve bu pratik özellik tüm ön koltuklardan erişilebilir. İç mekan, isteğe bağlı olarak 7 inçlik renkli sürücü bilgi ekranı ve 10 inçe kadar büyüyen renkli dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemleri ile donatılmıştır. Anahtarsız giriş, aracı çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarjı gibi özellikler de mevcuttur. Ayrıca, isteğe bağlı olarak eklenen “Yeme&Çalışma” tezgahı, aracı çalışma ve mola alanı olarak kullanma imkanı sunar.

Dış tasarımda ön ve arka kısımlarda yenilenmiş bir tasarım ve opsiyonel LED farlar dikkat çekerken, pil elektrikli Movano Electric modeli 1.500 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. Akülerin gövde altı yapısı sayesinde, aracın şarj hacmi 17 m³’e kadar korunmuştur.

Movano serisi, dört araç uzunluğu, üç dingil mesafesi ve üç yükseklik seçeneği sunmaktadır. Seride panelvan, platform şasi, çift kabin, düz yataklı ve gelecekte damperli versiyonlar bulunmaktadır.

Ayrıca, 2024 yılında Opel, ilk kez Movano Hydrogen modelini satışa sunacak. Bu hidrojen yakıt hücreli araç, 400 kilometreye kadar menzil sağlayacak ve yaklaşık beş dakika içinde hidrojenle doldurulabilecek.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir