Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Polestar’da İşten Çıkarmalar Başladı

Yayınlayan

on

İsveç – Çin otomobil markası Polestar, dünya çapında yaklaşık 450 kişiyi işten çıkarmak zorunda kalacak. Bu, işgücünün yüzde 15’ine tekabül ediyor. Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, şirket, “zorlu piyasa koşulları” nedeniyle bu kararı almıştır.

Son on iki ay içinde birçok otomobil üreticisi, elektrikli otomobil pazarlarındaki büyümenin beklenenden daha yavaş olduğu konusunda uyarıda bulundu. Bu durumun sebepleri çeşitlidir: önemli fiyat indirimlerine rağmen zayıf talep, düşük sübvansiyonlar ve tedarik zincirinde devam eden sorunlar.

Kasım ayında Polestar, teslimat tahminlerini aşağı yönlü revize etmiş ve 2025 yılına kadar nakit akışını dengelemek, ana hissedarlar Volvo Cars ve Geely’den gelen dış finansmana bağımlılığını azaltmak amacıyla revize edilmiş bir iş planı sunmuştu. Bir Polestar sözcüsü, “Bu iş planının bir parçası olarak şirketimizin ve operasyonlarımızın büyüklüğünü ayarlamamız gerekiyor. Maalesef, bu aynı zamanda çalışan sayısının azalması ve dış harcamaların da azalması anlamına geliyor” dedi.

Şirket ayrıca marjları iyileştirmek ve maliyetleri düşürmek istediğini duyurdu. Diğer saf elektrikli otomobil üreticileri gibi Polestar da kârlı olma mücadelesi vermektedir. Ocak ayı başında şirket, yıl içinde zaten aşağı yönlü revize ettiği 2023 teslimat hedefini yüksek enflasyon, düşük talep ve Tesla’nın tetiklediği fiyat savaşı nedeniyle kaçırdığını açıklamıştı.

Ancak Polestar, BMW veya Mercedes gibi Alman premium üreticileriyle rekabet etmekten ve onlardan pazar payı çalmaktan henüz vazgeçmiş değildir. Son olarak Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, artık buğdayın samandan ayrılacağını açıkladı. CEO, bu zor zamanlarda şirketlerin mali durumunun başarıyı ve yenilgiyi belirleyeceğine inanmaktadır. Polestar’ın personel kesintileriyle başa çıkıp çıkamayacağını ve maliyet durumunu hafifletebilip kolaylaştırıp kolaylaştıramayacağını görmek ilginç olacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir