Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Toyota, Land Cruiser Ailesini Büyütmek İstiyor

Yayınlayan

on

Geçen yıl, Toyota yeni Land Cruiser modelini tanıttı. Arazi aracı ilk olarak geleneksel içten yanmalı bir motorla piyasaya sürüldü; ancak ilerleyen zamanlarda elektrikli bir versiyona dönüştürülecek. Şehir kullanımına uygun daha ekonomik bir versiyon ve elektrikle çalışan lüks üst model de planlanmaktadır.

Autocar’ın haberine göre, elektrikli Land Cruiser modelleri, içten yanmalı motora sahip olan yeni Land Cruiser’ı takip edecek. Toyota yöneticisi Simon Humphries, bir otomobil portalına verdiği röportajda, yeni elektrikli Land Cruiser modellerinin, model yelpazesini hem daha uygun fiyatlı hem de daha lüks bir segmente genişleterek çekiciliğini artıracağını belirtti. Humphries, “Müşterilerimiz Land Cruiser’ı güncel tutmamızı ve onu geleceğe taşımamızı bekliyorlar.”

Kompakt Kruvazör adlı model, Land Cruiser’ın karakterini daha küçük, daha uygun fiyatlı bir formda yansıtmayı amaçlayan sağlam bir aile SUV’si olarak tasarlanmıştır. Toyota’ya göre, bu konsept, “‘Cruiser’ adının tamamen elektrikli ve ultra-modern bir ortama nasıl uyum sağlayabileceğini göstermek için” geliştirilmiştir. Odak noktası, şehirdeki aktif boş zaman aktivitelerinden hoşlanan genç alıcıları hedeflemektedir.

Humphries, Toyota’nın Land Cruiser serisini “daha uygun fiyatlı” hale getirmek ve elektrifikasyon ilerledikçe daha fazla kişinin ulaşabileceği bir duruma getirmek için araştırmalar yaptığını belirtti.

Rapora göre, kompakt kruvazör modelinin, 2023 yılında tanıtılan bZ4X orta boy elektrikli SUV’yi destekleyen E-TNGA platformunun bir varyantını temel alması beklenmektedir. Bu model, 160 kW’a (217,5 hp) kadar güç sunan ve 71,4 kWh bataryaya sahip olarak 513 kilometre menzile ulaşabilen bir özelliklere sahiptir.

Genişletilen model serisinin diğer ucunda ise daha büyük ve lüks Land Cruiser SE modeli yer alacaktır. Bu model, teknik ve görsel olarak önceki arazi taşıma odaklı Land Cruiser modellerinden farklı olacaktır. Autocar’a göre, Land Cruiser SE’nin 2026’da piyasaya sürülmesi planlanmaktadır ve Toyota’nın yeni prizmatik “performans” aküsüne sahip olacaktır. Bu teknoloji, bZ4X modelindeki bataryaya göre yüzde 20 daha uygun maliyetle üretilebilmekte, menzili artırabilmekte ve daha küçük bir yapıya sahiptir. 2028 yılına kadar planlanan “yüksek performanslı” pil seçeneği ise maliyetleri yüzde 10 daha düşürecek ve menzili daha da artıracaktır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir