Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Renault Scenic E-Tech Electric Haziran’da Piyasaya Çıkıyor

Yayınlayan

on

Eylül 2023’te tanıtılan Renault Scenic E-Tech Electric, Ocak ayından bu yana siparişe açık. Fransız elektrikli SUV’nin fiyatı Almanya’da 41.400 Euro’dan başlıyor. Bu ülkede piyasaya sürülme zamanı artık belirlendi: Haziran 2024.

Yeni Scenic E-Tech Electric, 4,47 metre uzunluğunda, 1,57 metre yüksekliğinde ve 1,86 metre genişliğinde. Bu ölçüler, geleneksel motorlu önceki modele benzer. Bu model, Renault’nun tamamen yeni tasarım diline uygun olarak tasarlanan ilk elektrikli otomobili. Radyatör ızgarası ve yarım eşkenar dörtgen tasarımlı gündüz yanan farlarla karakterize edilen bir dizi küçük eşkenar dörtgenden oluşuyor.

Scenic E-Tech Electric’in yükleme hacmi 545 litredir. Arka koltuk arkalıkları tamamen katlandığında tavana kadar yüklendiğinde yükleme kapasitesi 1.670 litreye çıkıyor. Üreticiye göre arkadaki “mükemmel” diz ve baş mesafesi de dahil olmak üzere alan sınıfının en iyilerinden biri.

Renault, Scenic E-Tech Electric’i dört donanım seçeneğiyle sunuyor: Evolution, Techno, Iconic ve sportif versiyon Esprit Alpine. Evolution ve Techno, 125 kW/170 hp motor ve WLTP’ye göre 430 kilometreye kadar menzil sağlayan 60 kWh kapasiteli “konfor aralığı” bataryasıyla sunuluyor. Techno, Iconic ve Esprit Alpine, 160 kW/218 hp elektrik motoruyla sipariş edilebilir. Enerji kaynağı, 625 kilometreye kadar WLTP menzili sağlayan 87 kWh’lik daha büyük bataryadır.

Scenic E-Tech Electric’in pilleri, küçük versiyonda 130 kW’a, büyük versiyonda ise 150 kW’a kadar doğru akım (DC) ile şarj edilebiliyor. Ayrıca 22 kW ile alternatif akım (AC) şarjı da mümkündür. Serinin toplam güç tüketimi 16,8-16,3 kWh/100 km’dir.

Renault ayrıca Scenic E-Tech Electric ile sürdürülebilirlik konusuna da vurgu yapıyor. Malzemelerinin kütlesinin yüzde 24’ü geri dönüştürülmüş maddelerden oluşuyor. Yaşam döngüsünün sonunda, akü de dahil olmak üzere aracın ağırlığının yüzde 90’ı geri dönüştürülebiliyor. Akünün modüler yapısı, kolay onarım ve kapsamlı geri dönüşüme olanak sağlar.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir