Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Xiaomi’nin İlk Elektrikli Otomobili Teslimata Başlıyor

Yayınlayan

on

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, ilk elektrikli otomobil modelini teslim etmeye başlıyor. Reuters haber ajansına göre, şirketin duyurusuna hisselerinde yüzde 7’lik bir artış eşlik etti. Şu ana kadar öncelikle akıllı telefon üreticisi olarak bilinen Xiaomi, markanın ilk elektrikli otomobil modeli olan Speed Ultra 7 (SU7) sedanın teslimatına bu ay başlamak istiyor.

Çin’in en büyük beşinci akıllı telefon markası yeni bir sektöre giriyor ve şirketin 2021’de açıkladığı bir stratejiyi izliyor: Akıllı telefonlara yönelik durgun talep göz önüne alındığında, Xiaomi, ana faaliyet alanının ötesinde elektrikli otomobil sektörüne doğru genişlemeye çalışıyor. Ayrıca otomobilin ortak, uyumlu işletim sistemi, şirketin dikey yönlerini Xiaomi’nin popüler telefonları ve diğer elektronik cihazlarıyla tamamlıyor.

Devlete ait otomobil üreticisi BAIC Group, araçların Pekin’deki yıllık 200.000 araç kapasiteli bir fabrikada üretilmesinden sorumlu. Xiaomi, on yıllık bir süre içinde otomobillere yaklaşık 9,15 milyar avroya eşdeğer yatırım yapma sözü verdi. Reuters’e göre bu, şirketi Çin elektrikli otomobil pazarında yetkililerden ilgili onayı alan birkaç yeni oyuncudan biri haline getiriyor. Şu ana kadar Çin’de zaten geniş olan elektrikli otomobil yelpazesini daha da genişletme konusunda tereddüt ettiler.

Dünyanın en büyük otomobil pazarına giriş Aralık ayında SU7’yi tanıtırken CEO Lei Jun, Xiaomi’nin dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olmak istediğini söyledi. Lei, SU7’nin Tesla veya Porsche’nin elektrikli arabalarından daha hızlı hızlanma kapasitesine sahip motor teknolojisine sahip olduğunu söyledi.

Bu teslimatlarla Xiaomi dünyanın en büyük otomobil pazarına giriyor. Çin’de elektrikli otomobil satışları bu yılın ilk iki ayında yüzde 18 arttı. Karşılaştırıldığında, 2023 yılının tamamında yüzde 21 büyüme kaydedildi. Zayıflayan yurt içi talep karşısında yeni müşteri çekebilmek için pazar lideri BYD’nin bu yıl fiyatlarını düşürmesi diğer Çinli üreticileri de etkileyecek gibi görünüyor.

Reuters’e göre Xiaomi’nin Çin’de ülke çapında 29 şehirde siparişlerin kabul edildiği 59 lokasyonu bulunuyor. Ayrıca 28 Mart’ta yeni elektrikli otomobilin fiyatının açıklanacağı bir tanıtım etkinliği de planlanıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir