Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Toyota’dan Pil Hamlesi Geliyor

Yayınlayan

on

Birkaç yıl süren tereddüt ve düşünce ardından, Japon Toyota Motor Corporation şimdi saf elektrikli mobiliteye doğru daha fazla ilerlemek istiyor. Yakın zamanda yapılan bir duyuruya göre, kendi hibrit ve yüksek voltajlı pillerinin seri üretimini güçlendirmek için hazırlık yapmak adına, otomobil üreticisi Panasonic Holdings Corporation ile güçlerini birleştirdi. Yapılan duyuruya göre, Primearth EV Energy (PEVE) ortak girişiminin tamamen devralınması konusunda anlaşmaya varıldı ve şu anda Toyota’nın hissesi yüzde 80.

Yaklaşık 5.000 kişiyi istihdam eden bu ortak şirket, şimdiye kadar yalnızca hibrit piller üretmişti. Tamamen Toyota’ya ait olan şirket, artık elektrikli ve plug-in hibrit araçlar için yüksek voltajlı piller de üretecek. Toyota, açıklamaya göre, elektrikli modellere yönelik artan talebe yanıt vermek istiyor. Devralmanın Mart 2024’ün sonunda tamamlanması planlanıyor ve bu, şirkete daha fazla esneklik kazandıracak ve kendi akülerinin seri üretiminde rekabet gücünü artıracak. Bu durum, elektrikli otomobillerin kabulünü ve çekiciliğini artırmak için büyük önem taşıyor. Ayrıca, Toyota’nın artık kitlesel pazar için uygun fiyatlı elektrikli otomobillerin üretimine odaklanabileceği bir gönderme niteliğinde.

Toyota, PEVE’ye ek olarak, şu anda Toyota Industries Corporation ve Prime Planet Energy Solutions’tan da pil satın almaya devam edecek. İkincisi, Toyota’nın yüzde 51’lik çoğunluk hissesine sahip olduğu Panasonic ile işletilen bir ortak girişimdir. Bu ortak girişim, elektrikli otomobiller ve plug-in hibritler için hem hibrit hem de yüksek voltajlı piller üretiyor.

Toyota, pil üretimini genişleterek aynı zamanda çok yönlü sürüş stratejisini desteklediğini belirtiyor: Şirket, farklı müşteri ihtiyaçları ve bölgeleri için çeşitli mobilite çözümleri sunmak istiyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir