Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes-AMG yeni E 53 Hybrid 4MATIC+’ı Tanıtıyor

Yayınlayan

on

Mercedes’in Affalterbach’taki sportif yan kuruluşu, sedan ve steyşın wagon olarak yeni AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ ile iki plug-in hibrit modeli daha sunuyor. Üretici, “Olağanüstü performansı ve sürüş dinamiklerini uzun bir elektrikli menzille birleştiriyorlar” diye reklam yapıyor.

3,0 litrelik altı silindirli sıralı motor ve sürekli uyarılı 120 kW (163 bg) elektrikli senkron makinenin kombinasyonu, 330 kW (449 bg) çıkış gücüne sahip olup toplamda 430 kW (585 bg) sistem çıkışı üretir. “YARIŞ BAŞLANGICI” fonksiyonuyla birlikte bu güç 450 kW/612 HP’ye ulaşır ve maksimum sistem torku 750 Nm’dir. 0’dan 100 km/saat hıza hızlanma 3,8 saniye sürer. Maksimum hız elektronik olarak 280 km/saat ile sınırlanmıştır; tamamen elektrikli olarak 140 km/saat’e ulaşmak mümkündür.

Çekiş aküsü 28,6 kWh brüt kapasiteye sahiptir ve arka tarafta bagaj tabanının altına yerleştirilmiştir. Günlük kullanım için ayrılan enerji içeriği 21,2 kWh’dir. Yüksek voltajlı batarya, 101 kilometreye kadar tamamen elektrikli bir menzil sağlar. Yakıt tüketimi 9,2-8,6 l/100 km, elektrik tüketimi 23-19 kWh/100 km, CO2 emisyonu ise 23-19 g/km olarak belirtilmiştir.

Mercedes-AMG-E-53-HYBRID-4MATIC+-2024-6
AMG E 53 Hybrid 4MATIC+, sedan ve steyşın wagon olarak mevcuttur
Alternatif akımla şarj etmek için 11 kW şarj gücüne sahip bir AC şarj cihazı bulunmaktadır. Ayrıca istek üzerine doğru akım için 60 kW DC hızlı şarj cihazı da mevcuttur. Bu, pilin yaklaşık 20 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilmesini sağlar. Geri kazanım gücü 120 kW’a kadar çıkabilir.

Gövde kabuğu, sertleştirme önlemleriyle revize edilmiştir. Ön süspansiyon takozları arasındaki payanda desteği, ön yapıyı sertleştirir ve yanal dinamikleri artırır. Motorun altındaki itme alanı, ön ucun burulmasını azaltarak direksiyon hassasiyetini artırır. Uzunlamasına kirişlere ek desteklerle bağlanır. Arka aksta, yan elemanlardan arkaya doğru ilave destekler daha fazla stabilite ve sürüş hassasiyeti sağlar.

Yeni Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+, tasarım öğeleriyle tanınıyor. AMG’ye özgü dikey çıtalara sahip radyatör kapağı standart olarak aydınlatılmıştır. Daha geniş ön çamurluklar, ön aksta daha geniş iz genişliği için yer açar. Her biri iki dikey kanatlı dış hava girişleri ve merkezi A kanadı, bağımsız AMG ön rüzgarlığını karakterize eder. Büyük merkezi alt giriş, havayı ek AMG ön soğutucuya yönlendirir. Ayrıca tekerlek davlumbazı soğutucusu için harici bir açıklık da bulunmaktadır.

AMG’ye özgü yan etek panelleri iki tekerlek davlumbazını görsel olarak birbirine bağlıyor. Hafif alaşım jantlar neredeyse gövdeyle aynı hizadadır. Arka kısımda stilize edilmiş Mercedes yıldız imzasını taşıyan bir grafik bulunan düz, yatay bağlantılı LED arka lambalar yerleştirilmiştir. Son dokunuş, bagaj kapağındaki (sedan) AMG yırtma kenarı ve difüzörlü AMG arka rüzgarlığı ve solda ve sağda iki yuvarlak çift egzoz çıkışı kaplamasıdır.

Ek olarak, uyarlanabilir sönümleme özelliğine sahip yeni geliştirilmiş ve ayarlanmış bir AMG sürüş kontrol şasisi, yüksek performanslı spor fren sistemi, standart olarak aktif arka aks direksiyonu, plug-in hibrit sürüşe göre uyarlanmış AMG sürüş programları ve elektromekanik fren güçlendiricisi bulunmaktadır. İç mekanda spor koltuklar ve AMG direksiyon simidi dahil olmak üzere AMG’ye özgü başka donanımlar da bulunuyor.

Üretici, yeni AMG E 53 Hybrid 4MATIC+’ın piyasaya çıkış tarihi veya fiyatları hakkında henüz bir açıklama yapmamıştır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir