Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Türkiye’den Sonra Ami Almanya’da

Yayınlayan

on

Citroën, yaklaşık üç yıl önce Renault’nun Twizy modeli gibi, 15 yaş ve üzeri herkes için erişilebilir ve kullanımı kolay, tamamen elektrikli bir mobilite çözümü olan Ami’yi sundu. Avrupa genelinde 48.000’den fazla siparişle başarılı bir şekilde karşılandı ve bu yıl Almanya’da da satışa sunuluyor.

Almanya’da en az AM sınıfı ehliyete sahip olan herkes yeni Ami’yi kullanabilir. Ami, kompakt boyutları (uzunluk: 2,41 metre, genişlik: 1,39 metre, yükseklik: 1,52 metre) ve sadece 7,20 metrelik dönüş çapı ile şehir içinde sürüş ve park etme için idealdir. 75 km’lik menzil belki çok büyük gibi görünmeyebilir, ancak günlük kullanım için oldukça yeterli bir mesafe sunar.

Amerikalı içinse özellikle kentsel alanlarda daha uygun bir seçenek olabilir: Ami, sınırlı kara yolculuğu için uygundur, maksimum hızı 45 km/saat ile sınırlıdır ve bu hıza yaklaşık on saniyede ulaşır. Ami, kapalı, ısıtmalı ve tamamen korumalı bir iç mekanda araç kullanma imkanı sunar. 470 kg’ın biraz üzerindeki L6e sınıfı elektrikli araç, 6 kW’lık elektrik motoruyla çalışır.

Gövdenin altına yerleştirilen 5,5 kWh lityum iyon pil, evdeki prizden üç saatten biraz fazla sürede tamamen şarj edilebilir. Ayrıca, bir adaptörle halka açık şarj istasyonları veya duvar kutularını kullanmak da mümkündür.

Citroen Ami’nin Almanya lansmanı, önemli bir fiyat ayarlaması ve yeni ë-C3 modelinin satışlarıyla başlamıştır. Citroën, Ami’nin Almanya’da satışa sunularak uygun fiyatlı mobiliteye erişimi artırma misyonunun bir sonraki adımını attığını belirtiyor. Ami’nin 400 litre civarında kargo kapasitesine sahip tek koltuklu bir versiyonu da bulunmaktadır.

Citroën Ami, ilkbahardan itibaren sipariş edilebilecek ve çevrimiçi olarak satılacaktır. Amerikalı müşteriler ise yaz aylarında ilk teslimatlarını alacaklar. Ancak, Citroën henüz fiyatları açıklamamıştır. Fransa’daki başlangıç fiyatı 7.800 Euro olarak belirlenmiştir ve aylık 20 Euro karşılığında dört yıllık bir süre boyunca kiralanabilir. Ayrıca, 900 Euro depozito ile aylık oran 89 Euro’nun biraz üzerine çıkmaktadır.

Citroën’in kardeş şirketi Opel’in benzer bir modeli olan Rocks-e de aynı fiyat aralığında mevcuttur: 2.400 Euro’luk iyi bir peşinatla kiralama maliyeti aylık 7.990 Euro veya 49 Euro’dur.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir