Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Nio 2023’te Satışları ve Zararı Artırdı

Yayınlayan

on

Geçtiğimiz yılın mali rakamlarını açıklayan Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, teslimatları ve satışlarını önemli ölçüde artırmış olmasına rağmen aynı zamanda bir kez daha yüksek kayıplar rapor etti.

Bilanço, 2022 yılına ait satışları yüzde 12,9 artışla 7,2 milyar avroya eşdeğer gösteriyor. Nio, teslimatlarını satışlarından daha fazla artırarak (160.038 araca), yüzde 30,7’lik bir artış elde etti. Ancak, şirket 2023 yılı için net 2,65 milyar euro zarar açıkladı, bu da Nio’nun kayıplarını bir önceki yıla göre yüzde 43,5 oranında artırdığı anlamına geliyor.

Nio’nun kurucusu ve CEO’su William Li, şirketin araç başına ortalama 300.000 yuan’ın üzerinde bir fiyata ulaştığını ve Çin’in birinci sınıf akülü elektrikli otomobil pazarında lider konumda olduğunu vurguladı. Li, “Teknolojiye, pil değiştirme ağına ve kullanıcı topluluğuna sürekli yaptığımız yatırımlar, gelecekteki rekabetle mücadelede rekabet avantajlarımızı güçlendirecek” dedi.

Nio, daha yüksek bilgi işlem gücüne sahip ET9’u duyurdu ve ikinci çeyrekte mevcut modeller için şehir içi trafikte “Pilot Plus’ta Navigasyon” fonksiyonunu devreye alacağını açıkladı.

Şirket, sadece ana markasına ve pil değiştirme altyapısına değil, aynı zamanda yeni alt markalara da yatırım yapıyor. Nio, ilk alt markası olan “Alps”ın bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceğini duyurdu. Tesla Model Y boyutlarındaki ilk modelin üçüncü çeyrekte piyasaya sürülmesi bekleniyor ve aracın dördüncü çeyrekte daha büyük miktarlarda teslim edilmesi planlanıyor.

Ayrıca, özellikle Avrupalı müşterilere yönelik olan ve “Firefly” olarak bilinen başka bir büyük markaya da yatırım yapan Nio, 2023’ün sonuna kadar VW Polo’ya benzer boyutta bir elektrikli otomobil olan Firefly’ı tanıtarak ilk olmayı hedefliyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir