Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes: Elektrikli G-Serisine aerodinamik iyileştirmeler getiriyor

Yayınlayan

on

Mercedes-Benz, klasik G-Serisi arazi aracını 2024 yılından itibaren ilk kez tamamen elektrikli bir versiyonla sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni batarya modeline EQG adı verildi ve geliştirme çalışmaları, içten yanmalı motorlu versiyonları da etkiliyor.

Autocar’ın raporuna göre, elektrikli aracın tasarımı, mevcut G-Serisi ile büyük ölçüde benzer olacak, ancak Mercedes, aracın gövdesini daha verimli hale getirmek için bazı revizyonlar yapacak. G-Serisi’nin patronu Emerich Schiller, yaptığı açıklamada, bu değişikliklerin gelecek yıl piyasaya sürülecek olan içten yanmalı motorlu versiyonun güncellenmiş bir formunda da kullanılacağını belirtti.

Schiller, “Elektrikli araçların aerodinamiği büyük bir zorluk taşıyor” dedi. “EQG ile hedefimiz aracın tasarımını korumak, ancak aynı zamanda aerodinamik performansını mümkün olduğunca artırmak.” Üretici, bazı detayları detaylı bir şekilde değiştirdi, ancak çoğu müşterinin bunları aracın dışında bile fark etmeyeceğini söyledi. Ancak bu değişikliklerin bazıları, aerodinamik performansta gerçekten önemli bir iyileşme sağlayacak.

G-Serisi’nin ikonik tasarımını koruyarak aerodinamik performansı artırmak mümkün oldu. Elektrikli versiyonda yapılan aerodinamik iyileştirmeler, içten yanmalı araçlara büyük ölçüde aktarılacak ve bu da yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltacak. Schiller, “Neredeyse aynı araç olacak. Bizim felsefemiz aynı: Bu bir elektrikli araç değil, bir G-Serisi ve isterseniz bunu benzinli, dizel veya elektrikli motorla alabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Elektrikle çalışan EQG, EQS ve EQE serisindeki büyük elektrikli SUV’lar gibi EVA2 (Elektrikli Araç Mimarisi) elektrikli otomobil platformunu kullanmıyor. Bu arazi aracı, özel bir elektrikli motor mimarisi ile donatılmış ve her tekerleği ayrı ayrı kontrol edilen motorlarla güçlendirilmiş bir yapıya sahip. Ayrıca arka aksa yeni bir sert aks eklenmiş. Elektrikli G, bir redüksiyon oranına sahiptir, bu da motorların yavaşlama sırasında daha yüksek devirde dönerek daha fazla enerji geri kazanımı sağladığı anlamına gelir.

Elektrikli G, arazi yetenekleri açısından içten yanmalı motorlu versiyonlardan geri kalmamalıdır. Ayrıca, çekiş aküsü ağırlık merkezini alçalttığı için EQG, yan yatma açısında içten yanmalı versiyonlardan on derece daha fazla eğilebilir. Bir başka özellik ise EQG’nin direksiyon açısı olmadan, sadece ters yönde dönen tekerleklerin gücüyle yerinde dönebilmesidir.

Mercedes, iki yıl önce Concept EQG ile elektrikli G-Serisi’nin ön gösterimini yapmıştı, ancak henüz üretim modeli için teknik veri veya fiyat bilgisi vermedi.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir