Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Yeni Porsche Panamera Turbo E-Hybrid

Yayınlayan

on

Porsche, Panamera’yı güncelliyor. Lüks sedanın üçüncü model nesli, yeni bir tasarım, optimize edilmiş sürücüler ve gelişmiş şasi ile birlikte gelerek dikkat çekiyor. Saf yanmalı motorlara ek olarak, seride dört adet plug-in hibrit versiyon da bulunuyor.

Panamera Turbo E-Hybrid şu anda pazara sunulmaya hazır durumda. Güç aktarım sisteminin kalbi, revize edilmiş dört litrelik V8 turbo motordan oluşuyor. Yeni geliştirilen elektrik motoru 140 kW (190 hp) güce sahip. Bu motorlar bir araya geldiğinde, sistem çıkışı 500 kW’lık (680 hp) bir güç ortaya çıkararak sistem torkunu 930 Nm’ye çıkarır.

Porsche, elektrik motorunu revize edilmiş PDK sekiz vitesli çift kavramalı şanzımanın gövdesine entegre etti. Bu entegrasyon, ayrı bir elektrik motoru muhafazasına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak yaklaşık beş kilogram tasarruf sağlar. Aynı zamanda, şanzımanın yağ devresine entegrasyonu, elektrikli tahrikin ısı dengesini optimize eder ve elektrikli makinenin daha yüksek sürekli çıkışına olanak tanır.

Panamera Turbo E-Hybrid, 100 km/s hıza 3,2 saniyede ulaşabilirken, 315 km/s azami hıza ulaşabiliyor. Pil kapasitesi şimdi 25,9 kWh, bu da birleşik WLTP döngüsünde 91 kilometreye kadar olan bir elektrik menziline imkan tanıyor. Yeni 11 kW yerleşik AC şarj cihazı, uygun şarj noktalarında şarj süresini 2 saat 39 dakikaya düşürüyor.

Porsche, yeni Panamera’nın şasisini vurgulayarak daha güçlü ve verimli sürüşlerin yanı sıra Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) ile donatılmış iki odacıklı, iki valfli havalı süspansiyonun seri standart olduğunu belirtiyor. Bu sistem, amortisör kontrolünü geri tepme ve sıkıştırma aşamalarından ayırarak konfor ve sportiflik arasında geniş bir aralık sunar. Opsiyonel dört tekerlekten çekiş sistemiyle yol tutuşu daha da iyileştirilebilir.

Ayrıca, Panamera’nın E-Hybrid modelleri için Porsche Active Ride aktif süspansiyonu opsiyonel olarak sunuluyor. Bu sistem, diğer şasi konseptlerinden daha iyi performans gösterir ve sürüş konforu ile sürüş dinamikleri arasında geniş bir aralık sunar. Bu teknoloji, elektrikle çalışan hidrolik pompaya bağlanan, iki valf teknolojisine sahip, yeni geliştirilen aktif amortisörleri içerir. Ağırlıktan tasarruf sağlayan tek odacıklı havalı süspansiyon, bu teknolojiyi tamamlar.

Porsche’nin güncellenmiş lüks sedanı şimdi siparişe açık. Panamera Turbo E-Hybrid’in başlangıç fiyatı 192.500 Euro’dur ve Avrupa’daki teslimatlar Mart 2024’te başlamayı planlamaktadır. Diğer kısmen elektrikli versiyonlarla ilgili ayrıntılar daha sonra açıklanacaktır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir