Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Porsche Taycan Daha Hızlı Şarj Olacak

Yayınlayan

on

Yenilenen Taycan, ikinci çeyrekte müşterilere sunulacak. Porsche hayranları, Zuffenhausen’in makyajlanmış elektrikli otomobiliyle özel bir gezintiye çıkmadan önce coşkuyla alkışlıyorlar. Los Angeles’tan San Diego’ya ve geri dönüşe; hızlı ve şarj durağı olmadan yapılan bir yolculuk.

Porsche Taycan’ın testleri son aşamaya giriyor. Bu yıl, Porsche Taycan ve Audi e-tron GT’den oluşan teknik ikiz çift, modellerini özellikle teknoloji açısından yeni bir lige taşımayı amaçlayan bir revizyona tabi tutulacak. Porsche hayranları ve elektrikli araç tutkunları da aynı şekilde heyecanlı. Güney Kaliforniya’da yapılan bir menzil sürüşü sırasında yeni Porsche Taycan’ın prototipini test ettik ve sonuçlar kesinlikle etkileyici. Potansiyel müşteriler, özellikle etkileyici şarj performansını sabırsızlıkla bekleyebilirler.

Yakında prömiyerini yapacak olan makyajın sonucunda görsel olarak pek bir değişiklik olmayacak. Bugün Los Angeles ile San Diego arasındaki rota üzerinde kapsamlı bir test turuna çıkacak olan siyah Porsche Taycan prototipi, kamuflajı ve farlardaki yarı saydam folyo ile ön tampon üzerindeki birkaç koyu renkli çıkartma dışında farklı değil. LED ışık şeridi, pek bir değişiklik göstermiyor. Hafifçe değişen ön kısım, yenilenen Taycan’da güzel görünüyor; çünkü farlar artık hüzünlü gözlere benzemiyor; bunun yerine, serinin önceki modelinde de yer alan ilk çalışmanın devam eden ışıklarından daha sade ve çağdaş görünüyor. Bunun dışında önceki model ile yeni versiyon arasında içte ve dışta önemli bir fark yok ki bu sadece Weissach’taki geliştirme departmanının büyük beklentisi değil.

Alt gövdedeki tahrik sistemi ve pil takımıyla ilgili ayrıntılara gelince, Porsche hâlâ geri duruyor. Ancak makyaj için önceki 93,4 kWh’lik brüt kapasitenin, 100 kWh sınırının üzerinde boyut ve teknoloji açısından önemli bir artış elde ettiği bir sır değil.

Los Angeles’ın güneybatısındaki liman kenti Marina del Rey’den yola çıktıktan sonra, bu sabah her zamanki kalabalık caddelere ve otoyollara giderek Meksika sınırına doğru yola çıkıyoruz. İdeal olarak, San Diego’dan, hücumda durmadan kuzeye, başlangıç noktamıza geri dönmelisiniz. Direksiyonun arkasında aynı Taycan iç mekanıyla her şey aynı değil çünkü dijital gösterge tüpleri, öncekinden farklı olarak şarj seviyesi, pil sıcaklığı ve mevcut olası şarj hızı gibi ayrıntılar hakkında daha fazla bilgi sağlıyor.

Taycan, pil paketi şişmiş halde, fark edilmeden güneye doğru sabah yolculuğuna çıkıyor. Interstate 405 ve daha sonra I-5 üzerinden, elektrikli otomobiller ve en az iki yolcunun bulunduğu araçlar için ayrıcalıklı HOV şeridi, Orange’ın hinterlandında trafik düzelene kadar sizi Long Beach, Santa Ana ve Irvine gibi şehirlerdeki olağan trafik sıkışıklığından kurtarıyor. İlçe biraz sakinleşti. Seyahat temposu giderek daha hızlı hale geliyor ve hızlı bir şekilde dolambaçlı bir şekilde ilerlemesine rağmen, gerçek tüketim ilk 100 milden (yaklaşık 161 km) sonra yaklaşık 32 kWh/100 mil seviyesinde seyrediyor; 100 kilometrede neredeyse 20 kWh’ye eşdeğer.

Ağırlığı 2,3 tonun üzerinde olan ve gaz pedalına bastığınızda sizi acımasızca koltuğunuza bastıran dört kapılı lüks bir otomobil için hiç de fena bir değer değil. Açıkçası, yaklaşmakta olan Porsche Taycan’ın tam olarak temel versiyonu değil, çünkü bazı gövde detayları her iki akstaki devasa elektrik motorlarının muazzam bir itme gücü sağladığını gösteriyor. Şu ana kadar 560 kW/761 bg güce ve 1050 Nm maksimum torka sahip Porsche Taycan Turbo S serinin kirazıydı. Taycan’ın tüm versiyonlarında batarya ve performans anlamında ciddi bir iyileşme yaşanması muhtemel. Ama bugün yolunda gidiyor.

San Diego Donanma Şehri çevresinde birkaç dolambaçlı yoldan sonra, araç bilgisayarına bakıldığında saatte 66 mil (neredeyse 110 km/saat) ortalama hız görülüyor. Yaklaşık 150 mil (yaklaşık 241 km) test sürüşü ve güneşli Kaliforniya eyaletinin güneyindeki olağan iniş ve çıkışlardan sonra, tüketim öğle yemeği molasında 30,2 kWh/100 mil seviyesinde sabitlendi. Bu, 100 kilometrede 18,7 kWh demektir ve dolayısıyla Los Angeles’a dönüş yolculuğunda şarjın durdurulmasına gerek olmayacağı kesindir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir