Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Renault Master E-Tech Electric

Yayınlayan

on

Renault, yeni Master modelini geliştirirken odak noktasını uzun menzil, yüksek taşıma kapasitesi ve düşük işletme maliyetleri üzerine koymuştur. Bu hedeflere ulaşmak adına, taşıyıcıya kapasite, boyut ve kütle açısından optimize edilmiş iki farklı akü seçeneği sunulmuştur. Yeni geliştirilen bu model, yüksek lisans derecesine sahip bir platform üzerine inşa edilmiştir ve aerodinamik açıdan verimli bir yapıya sahiptir.

Minibüs, 40 kWh ve 87 kWh kapasiteli iki farklı akü seçeneği ile sunulmaktadır. Bu aküler, aynı muhafaza içerisine yerleştirilebilir ve aracın faydalı yük kapasitesini etkilemeden şehir içi ve çevre bölgelerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. “Aerovan” konsepti ve elektrik motoru, dinamik fren sistemi ve batarya için termal yönetim sistemi içeren çoklu enerji platformu, minibüsün menzilini artırmaktadır.

Renault Master E-Tech Electric’in “Aerovan” konsepti, tahrik tipine bakılmaksızın olağanüstü enerji verimliliği sağlamaktadır. Sürtünme katsayısı ve hava direnci indeksi, önceki neslin değerinin yüzde 20’den fazla altında olup, bu da onu segmentinin en iyilerinden biri haline getirmektedir.

Gelişmiş termal yönetim sistemi, pil sıcaklığını sabit tutarak performansı artırır ve hizmet ömrünü uzatır. Standart klima, iç mekanda optimum sıcaklık konforu sağlamak için tasarlanmıştır. Dinamik fren sistemi, motor bölmesinde az sayıda bileşenle çalışarak daha fazla yavaşlama ve hızlı fren tepkisi sağlar. Rejeneratif frenleme sayesinde sürüş sırasında şarj gücü elde edilebilir.

İki elektrik motoru seçeneği bulunan araç, 40 kWh veya 87 kWh bataryalı versiyonlarla sunulmaktadır. 40 kWh bataryalı model, yaklaşık 200 km WLTP menziline sahipken, 87 kWh bataryalı model 460 km’ye kadar menzil sunmaktadır.

Araç, günlük taşımacılık için uygun olan 1.625 kilogram taşıma kapasitesi ve 2,5 ton römork yüküne sahiptir. İki elektrik motoru, 96 kW/130 hp veya 105 kW/143 hp gücünde ve her biri 300 Nm tork üretir.

Master E-Tech Electric’in hızlı şarj istasyonunda 30 dakikada 250 km menzil sağlayabilen 130 kW doğru akım hızlı şarj özelliği bulunmaktadır. Evdeki 22 kW AC duvar kutusu, pili dört saatten kısa sürede yüzde 10’dan yüzde 100’e şarj edebilir.

Araç, V2L (araçtan yüke) ve V2G (araçtan şebekeye) uyumlu batarya-elektrik ana ünitesine sahiptir. Ayrıca, araç içi bilgi-eğlence sistemi, akıllı telefon benzeri bir kullanıcı deneyimi sunmakta ve çeşitli özelliklere sahiptir. Renault’nun Mobilize tarafından sunulan hizmetler, kullanımı daha da kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Renault Master E-Tech Electric, Fransa’nın Batilly şehrinde üretilmektedir ve 2024 baharında satışa sunulması planlanmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir