Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BMW 5 Serisi Touring’i Tanıttı

Yayınlayan

on

BMW, yeni 5 Serisi Touring’i tanıttı. Sedan’ın en yeni nesli halihazırda müşterilere teslim ediliyor ve istasyon vagonunun Mayıs ayında Almanya’da piyasaya sürülmesi planlanıyor. Esnek tahrik mimarisi, BMW Dingolfing tesisindeki ortak bir üretim hattında benzinli, dizel, plug-in hibrit sistemli ve tamamen elektrikli tahrikli model çeşitlerinin üretilmesine olanak sağlıyor.

5 Serisi Touring’in uzunluğu önceki modele göre 97 milimetre artarak 5060 milimetre, genişliği 32 milimetre artarak 1900 milimetre ve yüksekliği 17 milimetre artarak 1515 milimetre oldu. Steyşın vagon, 2995 milimetrelik dingil mesafesiyle rekabet ortamındaki en büyük dingil mesafesine sahiptir.

Yeni model, daha geniş iç mekanı ve özellikle arka kısımda bacak, omuz ve dirsek alanında gözle görülür bir artış sunarak optimize edilmiş akustik konfor sağlıyor. Genişletilmiş bagaj bölmesi açıklığı, derin yükleme eşiğiyle birleşerek büyük bagaj eşyalarının rahatça istiflenmesine olanak tanır.

BMW-i5-eDrive40-Touring-2024-2

Tahrik teknolojisi ne olursa olsun, yeni 5 Serisi Touring’in tüm versiyonları 570 litreden 1.700 litreye kadar genişletilebilen bir bagaj bölmesi hacmine sahiptir. Otomatik bagaj kapağı kullanımına ek olarak, arka koltuk arkalığının uzaktan kilitlenmesi standart donanımın bir parçasıdır.

Tamamen pille çalışan yeni i5 Touring iki modelle sunuluyor. i5 M60 xDrive Touring, ön ve arka akslardaki iki entegre tahrik ünitesiyle 442 kW/601 bg’ye kadar elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi sağlar. Sistem, M Launch Control veya M Sport Boost işlevi etkinleştirildiğinde torku 820 Nm’ye kadar çıkarır. En üst model, sıfırdan 100 km/saat hıza 3,9 saniyede ulaşabilir ve maksimum hızı elektronik olarak 230 km/saat ile sınırlandırılmıştır.

i5 eDrive40 Touring’in arka aksta bulunan elektrik motoru maksimum 250 kW/340 hp güç ve 430 Nm’ye kadar tork üretir. Bu versiyon sıfırdan 100 km/saat hıza 6,1 saniyede ulaşabilir.

Her iki modelde de gövde altına yerleştirilen yüksek voltajlı batarya, 81,2 kWh’lik kullanılabilir enerji içeriği sağlar. WLTP test prosedüründe belirlenen menzil, i5 M60 xDrive Touring için 445 ila 506 kilometre, i5 eDrive40 Touring için ise 483 ila 560 kilometredir.

Yüksek voltajlı batarya için tahmine dayalı termal yönetim, hızlı şarj istasyonlarını kullanırken verimliliği optimize eder. BMW’nin vurguladığı gibi, “Verimli elektrikli makinelerin yanı sıra, iç mekanı ısıtmak ve soğutmak için uyarlanabilir geri kazanım ve ısı pompası teknolojisi, sürüş ve yüksek voltajlı batarya, BMW i5 Touring’in uzun mesafeye uygunluğuna katkıda bulunuyor.”

BMW, 5 Serisi Touring için “sportiflik ile seyahat konforu arasındaki ideal dengeyi” temel alan sürüş keyfi vaat ediyor. Uzun dingil mesafesi, geniş iz genişlikleri, dengeli 50:50 aks yükü dağılımı, akıllı hafif yapısı ve optimize edilmiş gövde ve şasi bağlantısı sağlamlığıyla bunun için en uygun koşulları sunuyor. Şasi teknolojisi, spor direksiyonu, tekerlek kayma sınırlaması ve entegre fren sisteminin en son versiyonunu içerir. i5 Touring ve plug-in hibrit modellerde ayrıca otomatik seviye kontrolü içeren arka aksta havalı süspansiyon bulunur. M spor süspansiyon, M spor fren sistemi ve Adaptif Süspansiyon Profesyonel gibi seçenekler mevcuttur.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir