Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Gotion Almanya’da Pil Üretimine Başlıyor

Yayınlayan

on

Çinli pil hücresi üreticisi ve Volkswagen ortağı Gotion, artık pil paketlerini Göttingen’de üretiyor. Eski Bosch fabrikasından gelen ilk ürünlerin Ekim ayında müşterilere teslim edilmesi planlanıyor.

Gotion Global Başkan Yardımcısı Ray Chen, Göttingen’deki üretim hattının yüksek düzeyde otomasyona sahip olduğunu belirterek, “Üretim hattımız neredeyse yüzde 70 ve modül montajında neredeyse yüzde 80’lik bir otomasyon seviyesine sahip” dedi. Şirket, gelecekte burada elektrikli otomobiller, elektrikli ticari araçlar ve sabit uygulamalar için akü paketleri üretecek. Ayrıca, şirketin “Avrupa’dan çok sayıda sipariş” aldığı açıklandı.

Gotion High-Tech, LFP hücreleri (lityum demir fosfat) konusunda uzmanlaşmış bir şirket olup, büyüme stratejisini öncelikle Çin’deki yeni pil fabrikalarıyla sürdürdü. 2025 yılına kadar küresel üretim kapasitesinin 300 GWh’ye ulaşması bekleniyor.

Gotion High-Tech, Bosch fabrikasını 2021 yılında satın aldı ve yıllık üretim kapasitesini dört aşamada 20 GWh’ye çıkarma planları yapıyor. 2024 ortasına kadar 5 GWh’ye ulaşmayı hedefliyorlar ve bu durumda üretim değerinin tahmini olarak iki milyar avro olacağını açıkladılar.

Gotion High-Tech Başkanı Li Zhen, “AB’de CO2 emisyonlarının azaltılmasını teşvik etmek ve yeni enerji araçlarının ve endüstrinin dinamik büyümesini desteklemek amacıyla Avrupalı şirketlerle çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.