Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mercedes-AMG, GLC 63 SE Performance Coupe’yi sunar

Yayınlayan

on

Spor otomobil markası, Mercedes-AMG GLC SUV’un ardından yeni GLC Coupé’yi tanıtıyor. Ayrıca, GLC 63 SE Performance Coupé versiyonu pazarda ilk “performans hibrit SUV coupe” olarak sunuluyor.

Yeni Mercedes-AMG GLC Coupé’nin belirgin özelliği, akıcı bir arka geçişe sahip siluetidir. Bu versiyon, en güçlü çekiş SUV versiyonu ile aynı motoru paylaşır: 2,0 litrelik benzinli motor 350 kW (476 hp) güç üretir. Ek olarak, sürekli olarak uyarılan senkron elektrik motoru ve tam değişken dört tekerlekten çekiş sistemi bulunur. Bu kombinasyon, 500 kW (680 hp) sistem çıkışı ve 1020 Nm’lik maksimum sistem torku ile sıfırdan 100 km/saat hıza 3,5 saniyede ulaşmayı sağlar. İtiş gücü, elektronik olarak sınırlandırılmış 275 km/saat hıza kadar devam eder.

AMG-GLC 63 SE Performans Coupe-2023-6

150 kW (204 hp) elektrik motoru arka aksa entegre edilmiştir ve elektrikle çalışan iki vitesli şanzıman ile kontrol edilen arka aks sınırlı kaymalı diferansiyel içinde yer alır. Ayrıca, “Yüksek Performanslı Pil” arka aksın üst kısmında konumlandırılmıştır.

Elektrik motoru doğrudan arka aksa etki eder ve bu nedenle kalkış, hızlanma veya sollama sırasında ekstra itiş gücü sağlamak için gücünü daha doğrudan kullanabilir. Aynı şekilde, entegre elektronik olarak kontrol edilen arka aks kilitleme diferansiyeli sayesinde sürücü anında daha fazla performans elde eder. Hibrit model, virajlardan çıkarken çevik bir şekilde hızlanır ve optimum çekiş ile daha fazla sürüş güvenliği sunar.

Eğer arka aks üzerinde kayma olursa, elektrik motorunun itici gücü ön tekerleklere aktarılır. Dört tekerlekten çekişin mekanik bağlantısı, bu aktarımı ön tekerleklerin kardan mili ve tahrik milleri aracılığıyla sağlar. Bu konumlandırma, araçtaki ağırlığı ve aks yükünü daha iyi dağıtır.

Sürüş aküsü, geri kazanım yoluyla veya yerleşik 3,7 kW’lık alternatif akıma (AC) sahip yerleşik şarj cihazıyla şarj edilir. Pil, en yüksek elektrik aralığı için değil, hızlı güç dağıtımı ve tüketimi için tasarlanmıştır ve WLTP standardına göre 12 kilometre menzil sunar.

Yeni GLC 63 SE Performance Coupé’nin fiyatı henüz belirlenmedi, ancak SUV versiyonunun başlangıç fiyatı 121.856 Euro’dur.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir