Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Renault Scenic E-Tech Electric Özellikleri Açıklandı

Yayınlayan

on

Renault, aileler için özel olarak tasarlanmış yeni Scenic E-Tech Electric modelini tanıtıyor. Bu tamamen elektrikli araç, en son teknolojilerle donatılmış olmanın yanı sıra, yeni nesil elektrikli araçları içeren bir yeniliği sunuyor.

Scenic E-Tech Electric, 4,47 metre uzunluğunda, 1,57 metre yüksekliğinde ve 1,86 metre genişliğindedir, bu da onu geleneksel içten yanmalı motorlu önceki modele benzer boyutlara sahip yapar. Renault, ince bir batarya ve düz bir iç zemin sunan CMF-EV platformunu kullanarak, mükemmel bir iç alan yaratabildiklerini belirtiyor.

Renault Scenic E-Tech Electric -2023-6

Renault’nun Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Vidal, “Yeni Scenic E-Tech Electric, sürekli verimlilik ve sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlandı. Ailelerin özgür, güvenli ve sorumlu bir şekilde seyahat edebilmesi için tasarlandı. Bu model, Renault’nun yeni tasarım dilini benimseyen ilk tamamen elektrikli araçtır. Tasarımın odak noktası aerodinamik verimlilikti ve bu, gündüz farlarının altındaki hava akışını özel bir şekilde yönlendirerek hava direncini azaltmaya yardımcı oldu. Modelin 20 inçlik alüminyum jantları da maksimum aerodinamik performansı hedefliyor” diyor.

Scenic E-Tech Electric, nadir toprak metallerine ihtiyaç duymayan, ayrı uyarmalı bir elektrik motor ile güçlendiriliyor. Bu motor iki farklı performans seviyesi sunuyor: 125 kW/170 HP ve 280 Nm tork ile 160 kW/220 HP ve 300 Nm tork. Ayrıca, müşteriler iki farklı pil seçeneği arasından seçim yapabilirler: 60 kWh pil ile en az 420 kilometre WLTP menzili veya 87 kWh pil ile şarj başına en az 620 kilometre menzil.

Scenic E-Tech Electric, pil ve aktarma organlarının ürettikleri ısıyı kullanarak yolcu kabini ısıtmak için bir ısı pompası kullanır. Pil, küçük versiyonda 130 kW’a ve büyük versiyonda 150 kW’a kadar doğru akım (DC) şarj ile şarj edilebilir. Ayrıca, ülkeye bağlı olarak standart veya isteğe bağlı olarak 22 kW alternatif akım (AC) şarj seçeneği bulunmaktadır.

Renault, sürdürülebilirlik konusuna da önem veriyor. Scenic E-Tech Electric’in malzemelerinin yüzde 24’ü geri dönüştürülmüş maddelerden oluşuyor ve kullanım ömrü sona erdiğinde pil dahil ağırlığının yüzde 90’ı geri dönüştürülebilir olmalıdır. Pil takımının modüler yapısı, kolayca onarılabilmesini ve geri dönüştürülebilmesini sağlar.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir