Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Kia EV9 Fiyatı Belli Oldu

Yayınlayan

on

Kia’nın en yeni elektrikli SUV modeli EV9 artık tüm versiyonlarıyla sipariş edilebilir durumda. Temmuz ayında lansmanı yapılan “Launch Edition” versiyonunun ardından, Kia şimdi de 5.01 metre uzunluğundaki bu Avrupa’nın en büyük Kia modelinin diğer versiyonlarının ayrıntılarını ve fiyatlarını açıkladı.

Bu yeni amiral gemisi SUV modeli, arkadan itişli (150 kW/204 hp) veya dört tekerlekten çekişli (283 kW/385 hp) olmak üzere çeşitli motor seçenekleri sunuyor. Ayrıca, daha sportif bir versiyon olan “GT-line” seçeneği de mevcut. Arkadan çekişli versiyon, WLTP standardına göre 541 kilometreye kadar menzil sunuyor ve 20,2 kWh/100 km’lik güç tüketimi ile uzun yolculuklar için uygundur. 800 Volt hızlı şarj teknolojisi sayesinde pil ideal koşullarda 24 dakikada yüzde 10’dan 80’e şarj edilebilir.

EV9 Fiyatları Belli Oldu

EV9, yedi koltuklu bir elektrikli otomobil seçeneği sunan piyasadaki ilk modellerden biri olma özelliğini taşıyor ve aynı zamanda iki altı koltuklu model sunuyor (GT serisi için opsiyonel). Fiyatlar arkadan çekişli versiyon için 72.490 Euro’dan başlıyor, dört tekerlekten çekişli versiyon ise 76.490 Euro’dan başlıyor. GT serisinin fiyatı 82.380 Euro’dan başlıyor ve Launch Edition versiyonu 83.190 Euro’dan başlıyor. Bu fiyatlara 7 yıl süreli Kia üretici garantisi de dahildir, bu garantinin kapsamı bataryayı da içerir.

Kia, EV9 alıcılarına iki yıllık yeni araç premium mobilite garantisi, 24 ay veya 30.000 kilometre sonrasında ücretsiz ilk bakım servisi ve EV9 müşteri yardım hattı gibi çeşitli hizmetler sunuyor. Ayrıca, bu yılın 31 Aralık tarihine kadar bu modeli sipariş eden kişiler, Kia Charge şarj hizmetinde indirimlerden yararlanabilirler. Launch Edition versiyonunun teslimatları dördüncü çeyrekte başlayacak, diğer versiyonların teslimatları ise 2024’ün ilk çeyreğinde başlayacak.

EV9, 100 km/s hıza 5,3 saniyede çıkabilen bir ivmeye sahip ve saatte 200 kilometre maksimum hıza ulaşabiliyor. Dört tekerlekten çekişli versiyon, 2,5 tona kadar olan frenli römorkları çekebilir. Ayrıca, bir “Araçtan Yüklemeye” işlevi (V2L) sayesinde EV9’un aküsü, şarj portunda veya bagaj bölmesindeki soket aracılığıyla 220 voltluk bir güç kaynağı olarak kullanılabilir.

Kia’ya göre, EV9’un elektrikli otomobil mimarisi ve 3,10 metrelik dingil mesafesi, olağanüstü bir iç mekan ve düz bir zemin yaratıyor. Tüm koltuklar dik konumdayken bagaj 333 litrelik bir kapasite sunuyor ve üçüncü sıra katlandığında bu alan 1553 litreye kadar çıkabiliyor. İkinci sıradaki koltuklar da katlanırsa düz bir zemin elde edilir ve 2393 litreye kadar olan bir kargo alanı elde edilir. Ön tarafta yer alan “Frunk” adı verilen ek depolama alanı da 52 litre (dört tekerlekten çekişli versiyon) veya 90 litre (arkadan çekişli versiyon) ek alan sunar.

EV9’un kokpiti, dijital bir gösterge paneli ve navigasyon sisteminin iki büyük formatlı ekranı (her biri 31,2 cm/12,3 inç) ve bu ekranlar arasında 13,5 cm’lik dokunmatik bir ekranı (5,3 inç) içeren geniş bir panoramik ekranla donatılmıştır. Ayrıca, uzun yolculuklarda şarj planlamasını otomatik olarak yapabilen bir elektrikli otomobil rota planlayıcı gibi özelliklere sahiptir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir