Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Tamamen elektrikli Jeep Wagoneer S ile ilgili yeni ayrıntılar

Yayınlayan

on

Stellantis’in Jeep markası, off-road ve dayanıklı araçları temsil ederken, gelecek yılın sonuna kadar tüm Jeep modellerinin tamamen elektrikli versiyonları satışa sunulacak. Stellantis Grubu’nun ilk Jeep aracı olan Wagoneer S, özel olarak tasarlanmış STLA Large adlı elektrikli platform üzerine inşa edilen ve markanın elektromobilite açısından en büyük projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Stellantis, basın bülteninde aracın iç mekanına dair daha fazla ayrıntıyı paylaşıyor.

Wagoneer ismi, otomotiv endüstrisinin ilk modern SUV’si olan ikonik 1963 Jeep Wagoneer’dan geliyor. Yeniden canlandırılan model, tamamen elektrikli bir platformda sunulacak.

İç mekan tasarımı, birinci sınıf teknoloji ve dikkatlice hazırlanmış işçilik detaylarıyla kusursuz bir şekilde bütünleşmiş bir görünüme sahip. Özel sürücü kontrol merkezi, Jeep’e özel Selec-Terrain anahtarı ve renk seçilebilir ortam aydınlatması gibi özelliklere sahip. Ayrıca, araç standart olarak panoramik bir açılır tavana ve Jeep’in McIntosh işbirliğiyle geliştirilen premium amiral gemisi ses sistemine sahip olacak.

İlk basın fotoğraflarında, çeşitli sürüş modları için dışarıdan piyano cilasıyla çerçevelenmiş yuvarlak bir seçici anahtar göze çarpıyor. İç mekanın genel görünümü zarif ve renk vurgularıyla dikkat çekici.

Jeep Wagoneer S, standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak ve yaklaşık 441 kW (600 hp) güç sunarak 0’dan 100 km/s hızlanmayı 3.5 saniyenin altına çekecek. Tasarlanan menzil 800 km’ye kadar olacak.

Araç, 2024’te pazar lansmanı yapacak ve önce Amerika Birleşik Devletleri’nde, ardından dünya çapındaki birçok pazarda satışa sunulacak. Jeep’in elektrikli araç yelpazesinde, tamamen elektrikli Jeep Avenger modeli dışında diğer modellerin de gelecekte elektrikli versiyonlarının yer alması bekleniyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir